Zo kan je afvallen en uiteten gaan combineren

Zo kan je afvallen en uiteten gaan combineren

Heb jij moeite met het combineren van afvallen en uiteten gaan?

Zo kan je afvallen en uiteten gaan combineren.

In deze blog ga ik jou tips geven hoe je kunt afvallen en alsnog uiteten kunt gaan.

Als eerst gaan wij het hebben over afvallen in het algemeen.

Wat is belangrijk bij het afvallen?

Het belangrijkste bij afvallen is dat je natuurlijk een calorietekort hanteert. Dit betekent dat je minder calorieën inneemt dan je nodig hebt. In principe kan je elk product eten tijdens het afvallen, alleen is er wel een verschil tussen handige en onhandigere keuzes. Zo is het tijdens het afvallen erg belangrijk dat je het kunt volhouden, want volhouden zorgt voor het meeste resultaat. Ook als je iets doet dat je kunt volhouden zal je het langer kunnen doen. Vaak willen mensen te snel waardoor ze een manier hanteren die ze niet lang kunnen volhouden. Dit is uiteraard erg zonde. 

Maar kan je nou afvallen en tegelijk ook nog flink uiteten gaan of bijvoorbeeld een BBQ hebben? Dit kan zeker, alleen er zijn wel een paar dingen die extra kunnen helpen. Dat ga ik vandaag bespreken zodat jij een goede aanpak hebt als jij een keer een leuke activiteit hebt. Zoals ik net al aangaf is het erg belangrijk dat je een manier van leven kunt volhouden. Hier horen ook leuke activiteiten bij zoals uiteten gaan, een bbq of bijvoorbeeld een verjaardag. Zo kan je afvallen en uiteten gaan combineren.

 afvallen en uiteten gaan combineren

1. Zorg dat je rekening houdt met je calorie inname over de rest van de dag.

Het afvallen gaat dus niet zozeer om de producten die je eet, maar om de porties. Tijdens het uiteten gaan zijn de porties uiteraard vaak wat groter. Zeker als je sushi gaat eten of naar een all-you-can-eat restaurant gaat. Het belangrijkste vind ik is dat je een goede indicatie hebt van hoeveel er binnen je caloriebehoefte past. Natuurlijk kan je makkelijk teveel eten tijdens zulke activiteiten. Een te groot calorie-overschot kan je voorkomen door de rest van de dag weinig tot niks te eten. Wat wel handig kan zijn zal ik hieronder verder uitleggen.

2. Drink genoeg water en bijvoorbeeld zero dranken.

Als je in de avond van plan bent helemaal los te gaan, kan het dus handig zijn om overdag zo min mogelijk calorieën binnen te krijgen. In water en zero dranken zitten geen calorieën, maar deze vullen wel jouw lichaam. Als jouw lichaam meer wordt gevuld zal je ook minder snel het honger gevoel ervaren. Ik vind zeker dat je op bepaalde momenten moet genieten van misschien iets teveel eten, maar door die calorieën overdag op te sparen beperk je toch enigszins de schade.

afvallen en uiteten gaan

3. Eet eventueel groentes en fruit.

Net als water en zero dranken vullen groentes en fruit goed je lichaam. Hierdoor kan je bijvoorbeeld voor dat je uiteten gaat best wel wat groente nemen omdat deze weinig calorieën bevatten. Natuurlijk kan je ook kiezen voor groentes tijdens het uiteten, maar zelf doe ik dit niet. Ik ga zelf niet uiteten om groentes te eten, maar als je een blij wordt van een salade in een restaurant kan je dit uiteraard doen. 

4. Zorg dat je je eiwitten binnen hebt.

In het algemeen eet je in een restaurant vaak wat meer koolhydraten en vetten. Hierdoor kan het handig zijn om jouw eiwitbehoefte al aan te vullen voordat je uit eten gaat. Hierdoor weet jij zeker dat je jouw eiwitbehoefte hebt behaald. Dit kan je bijvoorbeeld makkelijk doen met een eiwit shake of kwark. Een eiwit shake heeft natuurlijk relatief weinig calorieën, maar wel veel eiwitten. Een bakje kwark heeft ook veel eiwitten en geeft natuurlijk ook een verzadigend gevoel. Zelf neem ik altijd de GF Hydro Whey omdat deze 29,4 gram eiwit per schep heeft.

tips-om-afvallen-en uiteten te gaan combineren

5. Doe een workout.

Trainen is natuurlijk perfect om te doen als je daarna uiteten gaat. Hierdoor heb je afleiding en je verbrandt wat extra calorieën. Ook kan dat je minder schuldig laten voelen omdat je wel lekker hebt getraind. Je moet niet vergeten dat 1 keer iets doen nooit jouw resultaat zal beïnvloeden. Geniet dus ook van de momenten en pak het de dag erna weer op. Dit is het belangrijkste van alles, pak de draad weer op.

tips voor het afvallen

6. Doe extra cardio.

Het belangrijkste voor afvallen is zoals je weet een calorietekort. Extra calorieën verbranden helpt dus voor het vergroten van dit tekort. Zo kan je overdag een wandeling doen of na je workout een stukje fietsen. Alle beetjes helpen. Zo kan je ook voor kiezen om bijvoorbeeld naar het restaurant te gaan lopen. Waardoor je zo wel voor het eten als erna een extra rondje hebt gelopen.

7. Eet de dagen erna minder.

Of je afvalt of niet hangt niet van 1 dag af. Uiteindelijk speelt zowel het dag als week gemiddelde een grote rol. Het belangrijkste is dat je de dag erna jouw routine weer oppakt. In een restaurant bevat het eten vaak wat meer zout. Waardoor je de dag erna vaak wat meer vocht vasthoudt. Het heeft dus geen zin om de dag na het uiteten te wegen. Puur omdat dit geen realistisch beeld geeft. De dag erna kan je dit al weer allemaal hebben verloren.

Ik vind het zelf dus belangrijk als je uiteten gaat dat je vooral eet wat je lekker vindt. Probeer het voor jezelf dus ook niet te lastig te maken. Als je wel echt wilt opletten op het eten uit een restaurant heb ik hieronder wat extra tips.

  1. Eet rode sauzen in plaats van gele sauzen. Rode sauzen bevatten vaak minder calorieën.
  2. Eet geen extra brood. Vaak ligt er brood op tafel, eet dit niet of neem een klein beetje.
  3. Zorg voor eten dat meer vult. Zo vullen aardappels meer dan rijst.
  4. Drink geen calorieën. Gebruik al je calorieën voor je maaltijden en niet voor je drinken.
  5. Eet fruit als toetje. Toetjes zijn vaak erg calorierijk. Als je dit bijvoorbeeld al niet neemt zal dit al erg schelen.
  6. Eet groentes. Groentes vullen je lichaam heel erg waardoor je sneller vol zit.

Zo kan je afvallen en uiteten gaan combineren. Nu jij dit weet kan jij met een gerust hart uiteten gaan. Als jij nog een vraagt heb kan je deze hieronder stellen of mij een bericht sturen op Facebook of Instagram.

Ook heb ik een nog uitgebreidere video gemaakt over ‘zo kan je afvallen en uiteten gaan combineren’. Deze kan je hier beneden bekijken.

YouTube video

Related Posts

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.