Tips voor mensen die moeite hebben met aankomen

Tips voor mensen die moeite hebben met aankomen

Ben jij opzoek naar tips voor aankomen in gewicht en spiermassa?

In deze blog ga ik jou tips geven voor mensen die moeite hebben met aankomen.

Als eerst gaan wij het hebben over aankomen in het algemeen.

Wat is aankomen?

Aankomen kan in gewicht, maar natuurlijk ook in spiermassa. Uiteindelijk is het tweede vaak het doel van de meeste mensen. Ze willen graag aankomen in spiermassa, maar zo min mogelijk vet opbouwen. Dit is zeker mogelijk alleen gaan er vaak nog wat dingen mis waardoor zij of het niet het gewenste resultaat behalen of niet aankomen. Het belangrijkste bij aankomen is dat je energie inname hoger ligt dan je verbruik.

Deze tips zullen erg helpen voor mensen die moeite hebben met aankomen.

1. Je denkt dat je veel eet, maar beweegt nog meer.

Vooral als je lang bent kan het zijn dat je basisbehoefte al redelijk hoog is. Veel mensen denken dat zij veel binnenkrijgen, maar in de werkelijkheid is dit vaak anders. Als jij daadwerkelijk weet wat je eet dan pas kan je gaan veranderen. Hierdoor word je bewust van wat je doet. Dit zelfde geldt voor je verbruik. Met stappen, fietsen naar school, voetballen verbrand je allemaal calorieën. Als je calorieën verbruikt zal je nog meer moeten eten om aan te komen of minder verbranden.

giavarrafitness armen

2. Je moet elke dag genoeg eten.

Veel mensen hebben moeite met constant zijn. Dit houdt in dat ze vaak pieken en dalen hebben. Met het aankomen kan het dus zijn dat ze de ene dag genoeg eten, maar de andere dag niet. Als je effectief wilt aankomen is het belangrijk dat je elke dag genoeg eet. Uiteraard kan er heus wel eens een dag tussen zijn dat het minder gaat. Maar de sleutel tot resultaat is ervoor zorgen dat jij constant de juiste acties onderneemt. 

3. Zorg voor een app waarin je alles kunt bijhouden.

Een app zorgt voor bewustwording. Dit wil zeggen dat jij gaat inzien wat je nou echt op een dag eet. Zelf gebruiken wij hiervoor de Giavarrafitness appDoordat je ziet wat je eet en verbrandt kan je dingen gaan aanpassen en optimaliseren. Als je zomaar gokt dan wordt het een lastig verhaal om echt te weten wat je doet. Met onze app kan je bijvoorbeeld voedingsmiddelen scannen, waardoor het invoeren nog makkelijker wordt. Verder kan je jouw koolhydraten, vetten en eiwitten erin bijhouden. Je verbranding kun je ook hierin zien waardoor je weet hoeveel je nog kan eten op een dag.

muscle tee black

4. Zorg voor een goede planning.

Een goede planning kan erg helpen bij het aankomen. Zeker als je een drukke agenda hebt. Hoe eerder je start hoe minder je nog moet eten. Veel mensen lopen er tegenaan dat ze in de avond nog veel moeten eten. Hoe eerder je start, hoe eerder je klaar bent. Je wilt niet dat het eten als proppen gaat voelen, want dan zal het lastiger worden om vol te houden. Hoe beter je het verdeeld, hoe makkelijker jij het kunt volhouden.

5. Eet meer volle producten.

Veel mensen kiezen voor magere producten omdat hier minder vet inzit. Volle producten zijn erg handig als je meer calorieën wilt binnenkrijgen. Zo hebben volle melk en kwark veel meer calorieën dan de magere of halfvolle varianten.

6. Voeg sauzen toe aan je maaltijden.

Sauzen geven zowel extra smaak aan je maaltijden als extra calorieën. Ook vullen ze niet extreem waardoor je er veel van kunt nemen. Tijdens het afvallen is het soms handig om rode sauzen te nemen, maar als je wilt aankomen zijn gele sauzen vaak handiger. Over het algemeen hebben gele sauzen namelijk vaak meer calorieën dan rode sauzen.

Aankomen is een proces waarbij een goede aanpak erg belangrijk is. Ik heb met mijn online coaching programma een team van experts die jou hier mee kunnen helpen.

tips voor mensen die moeite hebben met aankomen

7. Drink je calorieën. 

Tijdens het afvallen wil je voornamelijk je calorieën binnen krijgen met voeding omdat dit meer vult. Tijdens het aankomen wil je niet de hele dag vol zitten terwijl je nog veel moet binnenkrijgen. Daarom kunnen zelfgemaakte smoothies erg handig zijn om makkelijk calorieën binnen te krijgen. Ook kan je denken aan bijvoorbeeld fruitsappen of chocomel.

muscle fit shirt purple lila

8. Voeg extra bereidingsvetten toe.

Vet is natuurlijk een calorierijk macronutriënt. Het bevat 9 kcal per 1 gram. Hierdoor kan je snel je inname verhogen. Zo kan je extra olijfolie gebruiken tijdens het bakken of extra boter smeren op je brood. Dit kan je helpen om net even wat meer calorieën binnen te krijgen.

9. Eet niet overdreven ‘gezond’.

Dit klinkt misschien raar, maar ‘gezond’ eten heeft vaak minder calorieën. Uiteraard is ‘gezond’ vooral het hanteren van de juiste porties, maar veel mensen zien bepaalde producten vaak als gezond. Hierbij kan je denken aan groente en fruit. Deze hebben veel volume, maar bevatten weinig calorieën. Hierdoor moet je er dus erg veel van eten om aan te komen. Zorg dus vooral voor een klein overschot van totale calorieën. Dit zorgt ervoor dat je niet teveel vet krijgt, niet de soort producten.

10. Van vet eten word je niet dik.

Veel mensen zijn bang om vetter/dikker te worden als ze gaan aankomen. Dit is natuurlijk niet heel gek, want je gaat meer eten waardoor je sowieso voller gaat worden. Er wordt vaak gedacht dat vet eten je vet maakt. Dit is niet waar. Een te groot calorieoverschot zal jou vet maken, niet vet eten. Eet dus vooral genoeg vet want dit stimuleert ook je hormonen en je spiergroei. Noten, bereidingsvetten en vette vis zullen dus erg goed passen in jouw caloriebehoefte.

Als je wilt aankomen in spiermassa zijn eiwitten natuurlijk erg belangrijk.

Eiwitten zorgen bijvoorbeeld voor het spierherstel en spieropbouw. Ik gebruik hiervoor de GF Hydro Whey deze heeft maar liefst 29,4 gram eiwit per schep. Hierdoor kan je maximaal herstellen. Uiteraard is de basis voeding ook erg belangrijk en kan jij hier ook jouw eiwitbehoefte uit behalen. Zorg ervoor dat als jij serieus traint, dat je ook serieus eet. Hierdoor zorg je ervoor dat jij het maximale uit jouw inspanningen haalt.

Nu jij deze 10 tips weet om aan te komen, kan je aan de slag. Als jij nog een vraagt heb kan je deze hieronder stellen of mij een bericht sturen op Facebook of Instagram.

Ook heb ik een nog uitgebreidere video gemaakt over ‘tips voor mensen die moeite hebben met aankomen’. Deze kan je hier beneden bekijken.

YouTube video

Related Posts

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.