Hoe kunnen we helpen?

< Alle onderwerpen
Print

Compound oefeningen

Wat zijn compound oefeningen?

Compound oefeningen worden ook wel samengestelde oefeningen genoemd. Het zijn oefeningen waarbij je meerdere spieren tegelijk getraind. Doordat je met deze soort oefeningen meerdere spieren tegelijk traint worden ze vaak als effectief gezien. Ook kosten ze vaak minder tijd omdat je in een kortere tijd meer spieren gebruikt. Wel verbruik je bij deze soort oefeningen vaak ook veel energie waardoor ze extra zwaar zijn om uit te voeren.

Voorbeelden van compound oefeningen:

1. Dumbbell press

2. Weighted push-ups

3. Dips

Hierdoor zouden wij aanraden om een groot gedeelte van je training uit compound oefeningen te laten bestaan. Hierdoor kan je zo effectief mogelijk je tijd gebruiken. 

Op ons Youtube kanaal kan je nog veel meer oefeningen en uitvoeringen zien. Hier delen wij ook video’s die te maken hebben met training, voeding, stress en slaap.

In onze kennisbank kan je erg veel artikelen vinden over training, voeding, slaap en stress. Wij streven er naar om onze kennisbank zo vaak mogelijk te updaten. Ook delen wij op ons blog allerlei artikelen die te maken hebben met het krijgen of hebben van een fitte leefstijl.

Als jij bepaalde fitness termen of artikelen graag zou willen zien kan je ons altijd een berichtje op social media sturen.

Dit kan via Facebook of Instagram, ook kan je reageren onder één van de blogs.

Inhoudsopgave