Hoe kunnen we helpen?

< Alle onderwerpen
Print

Vitamines

Wat zijn vitamines?

Vitamines zijn voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Ze zijn nodig voor een normale groei en ontwikkeling om gezond te blijven. Ze leveren geen energie.Het lichaam kan ze vrijwel niet zelf aanmaken. Vitamines kunnen ook helpen tegen verhoging van je weerstand en het verlagen van kans op ziektes. Ook kunnen vitamine supplementen een goede aanvulling zijn op een voedingspatroon. Zeker als je aan het cutten kunnen deze extra van pas komen. Dit is omdat je dan vaak een tekort hebt aan voedingsstoffen.

Voorbeelden van vitamines:
  • A
  • B
  • C
  • D

Zijn vitamines belangrijk als je aan krachttraining doet?

Zeker weten. Het kan erg lastig zijn om alle nodige voedingsstoffen uit jouw voeding te halen. Hierdoor kan een aanvulling van supplementen zeker handig zijn. In Nederland schijnt de zon bijvoorbeeld weinig. Dan kan een extra inname van vitamine D zeker geen kwaad. Als je genoeg fruit en groente eet heb je al een stuk minder extra suppletie nodig. De wereld van vitamines kan erg verwarrend zijn. Daarom kan het goed zijn om als eerst je voeding zo goed mogelijk te optimaliseren en daarna pas te kijken naar eventuele aanvullingen van supplementie.

Op ons Youtube kanaal kan je nog veel meer oefeningen en uitvoeringen zien. Hier delen wij ook video’s die te maken hebben met training, voeding, stress en slaap.

In onze kennisbank kan je erg veel artikelen vinden over training, voeding, slaap en stress. Wij streven er naar om onze kennisbank zo vaak mogelijk te updaten. Ook delen wij op ons blog allerlei artikelen die te maken hebben met het krijgen of hebben van een fitte leefstijl.

Als jij bepaalde fitness termen of artikelen graag zou willen zien kan je ons altijd een berichtje op social media sturen.

Dit kan via Facebook of Instagram, ook kan je reageren onder één van de blogs.

Inhoudsopgave