Hoe kunnen we helpen?

< Alle onderwerpen
Print

Vetten

Wat zijn vetten?

Vetten is een bron van energie, vitamine A, vitamine D, vitamine E en essentiële vetzuren. Er bestaat verzadigd en onverzadigd vet. 

Waar zijn vetten goed voor?

Vetten zijn goed voor het opnemen van vitamines en het in balans houden van je hormoonhuishouding. Vrouwen reageren vaak nog beter op vetten dan mannen. Ze kunnen ook erg helpen met het opbouwen van spieren.

Welke vetten zijn slecht?

Vaak wordt er een verschil gemaakt tussen goede en slechte vetten. Eigenlijk zijn vooral de transvetten niet goed voor het lichaam. Transvetten kan je vaak vinden in gefrituurde of bladerdeeg producten.

Hoeveel vet moet je innemen?

Er wordt vaak aangeraden om 0.8-1 gram vet per kilo lichaamsgewicht te nemen. Dit betekent dus als je 80kg weegt dat je tussen de 64 en 80 gram per dag kunt nemen. 

Op ons Youtube kanaal kan je nog veel meer oefeningen en uitvoeringen zien. Hier delen wij ook video’s die te maken hebben met training, voeding, stress en slaap.

In onze kennisbank kan je erg veel artikelen vinden over training, voeding, slaap en stress. Wij streven er naar om onze kennisbank zo vaak mogelijk te updaten. Ook delen wij op ons blog allerlei artikelen die te maken hebben met het krijgen of hebben van een fitte leefstijl.

Als jij bepaalde fitness termen of artikelen graag zou willen zien kan je ons altijd een berichtje op social media sturen.

Dit kan via Facebook of Instagram, ook kan je reageren onder één van de blogs.

Inhoudsopgave