Hoe kunnen we helpen?

< Alle onderwerpen
Print

Spiergeheugen

Wat is spiergeheugen?

Het betekent dat jouw lichaam sneller kan herinneren wat jij allemaal in het verleden aan bijvoorbeeld krachttraining hebt gedaan. Een ander woord voor spiergeheugen is ook wel muscle memory. Het is iets dat echt bestaat. Als je vroeger intensief hebt getraind en weer gaat trainen kan het zijn dat je sneller op je oude niveau terugkomt.  Als je bijvoorbeeld een lange tijd niks hebt gedaan door bijvoorbeeld corona kan het zijn dat je weer gaat trainen. Het moet wel zo zijn dat je minimaal een jaar serieus hebt getraind zonder een tijd van onderbrekingen. Hoe constanter je bezig was hoe beter jouw lichaam het kan herinneren.

Voordelen van spiergeheugen
  • Je komt eerder terug op je oude niveau
  • Je weet al hoe jouw lichaam werkt
  • Het aansturen van jouw lichaam en spieren gaat een stuk makkelijker omdat jij al weet hoe dit moest.
Hoe snel werkt spiergeheugen?

Het kan een tijdje duren voordat jouw spieren terugkomen. Vaak duurt dit minimaal 6 weken voordat je hier enkel verschil in kan gaan zien. Natuurlijk is de juiste voeding, rust en slaap hier ook erg belangrijk bij. Het grootste voordeel is dat het allemaal sneller terugkomt.

Op ons Youtube kanaal kan je nog veel meer oefeningen en uitvoeringen zien. Hier delen wij ook video’s die te maken hebben met training, voeding, stress en slaap.

In onze kennisbank kan je erg veel artikelen vinden over training, voeding, slaap en stress. Wij streven er naar om onze kennisbank zo vaak mogelijk te updaten. Ook delen wij op ons blog allerlei artikelen die te maken hebben met het krijgen of hebben van een fitte leefstijl.

Als jij bepaalde fitness termen of artikelen graag zou willen zien kan je ons altijd een berichtje op social media sturen.

Dit kan via Facebook of Instagram, ook kan je reageren onder één van de blogs.

Inhoudsopgave