Hoe kunnen we helpen?

< Alle onderwerpen
Print

Range of motion

Wat betekent range of motion?

Range of motion is de beweeguitslag die je maakt tijdens een oefening. Range of motion wordt vaak afgekort tot ROM. Een volledige rom is een volledige strekking en samentrekking van een spier bij een fitnessoefening. 

Hoe gebruik je deze effectief?

De meeste effectieve beweging is een beweging waarmee je een zo groot mogelijke veilige beweging maakt. Dit kan met verschillende factoren te maken hebben. 

Welke factoren beïnvloeden dit?

  1. Leeftijd 
  2. Gewicht
  3. Fitheid
  4. Bewegingscapaciteit van het gewricht.

Wanneer is dit belangrijk?

Als je spiermassa wilt opbouwen is de beweeguitslag erg belangrijk. Hoe effectiever de beweeguitslag is hoe meer spiervezels je kunt aanspreken. Een kleine beweeguitslag kan leiden tot minder resultaat en vaak ook tot meer blessures. Een verkleinde beweging kan wel handig zijn als je bijvoorbeeld aangepast traint omdat je ergens veel last van hebt.

Hoe groter, hoe beter?

Het gaat er dus niet om dat je dit overdreven uitvoert. Je moet altijd bewegen in een beweeguitslag die bij jou past. Wel traint een groot deel van de mensen niet met een optimale beweeguitslag. Daarom behaald een groot gedeelte van de mensen ook niet hun maximale potentie qua spiergroei en spiermassa.

Op ons Youtube kanaal kan je nog veel meer oefeningen en uitvoeringen zien. Hier delen wij ook video’s die te maken hebben met training, voeding, stress en slaap.

In onze kennisbank kan je erg veel artikelen vinden over training, voeding, slaap en stress. Wij streven er naar om onze kennisbank zo vaak mogelijk te updaten. Ook delen wij op ons blog allerlei artikelen die te maken hebben met het krijgen of hebben van een fitte leefstijl.

Als jij bepaalde fitness termen of artikelen graag zou willen zien kan je ons altijd een berichtje op social media sturen.

Dit kan via Facebook of Instagram, ook kan je reageren onder één van de blogs.

Inhoudsopgave