Hoe kunnen we helpen?

< Alle onderwerpen
Print

Melatonine

Wat is melatonine?

Melatonine is een hormoon dat wordt gemaakt door pijnappelklier in de hersenen. Melatonine helpt bij het controleren van de slaapcyclus. Het lichaam maakt zelf ook melatonine aan.

Voordelen van melatonine:
  • Het helpt bij het sneller in slaap vallen. Het kan de tijd verkorten dat je in slaap valt.
  • Helpt met het opwekken van slaap.
  • Kan helpen bij een jetlag.

Is het een veilig supplement?

Melatonine is een veilig supplement. Je moet een supplement altijd zien als een toevoeging op je voeding. Je eigen lichaam kan dit ook aanmaken. Dit heeft erg veel met licht te maken. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de inname van melatonine de tijd kan verkorten tot in slaap vallen. Je kan het dus zeker nemen, maar probeer het af en toe te nemen en niet altijd. Zorg ervoor dat je andere dingen in je ritme aanpast om eerder in slaap te komen. Zo kan je eerder je telefoon wegleggen of de kleur van het licht veranderen zodat je eerder moe zal worden. Thee kan je ook helpen om rustiger en slaperiger te worden. Een goede slaaproutine zal nog meer helpen dan een supplement.

Op ons Youtube kanaal kan je nog veel meer oefeningen en uitvoeringen zien. Hier delen wij ook video’s die te maken hebben met training, voeding, stress en slaap.

In onze kennisbank kan je erg veel artikelen vinden over training, voeding, slaap en stress. Wij streven er naar om onze kennisbank zo vaak mogelijk te updaten. Ook delen wij op ons blog allerlei artikelen die te maken hebben met het krijgen of hebben van een fitte leefstijl.

Als jij bepaalde fitness termen of artikelen graag zou willen zien kan je ons altijd een berichtje op social media sturen.

Dit kan via Facebook of Instagram, ook kan je reageren onder één van de blogs.

Inhoudsopgave