Hoe kunnen we helpen?

< Alle onderwerpen
Print

Macronutriënten

Wat zijn macronutriënten?

Macronutriënten zijn voedingsstoffen waar jij vaak veel van binnenkrijgt. Deze voedingsstoffen zijn brandstof voor het lichaam dat zonder deze energie niet kan functioneren. Als je aan krachttraining doet is een juiste verdeling tussen deze voedingsstoffen erg belangrijk.

Voorbeelden van macronutriënten:

  1. Koolhydraten.
  2. Eiwitten.
  3. Vetten.

Hoeveel energie geven deze voedingsstoffen (per gram)?

Koolhydraten = 4 kcal.

Eiwitten = 4 kcal.

Vetten  = 9 kcal.

Alcohol = 7 kcal.

Waarvoor dienen deze voedingsstoffen?

Eiwitten: zorgen voor spierherstel, opbouw, zenuwstelstel, hormonen, enzymen en het bloed. Deze zijn ontzettend belangrijk als je aan krachttraining doet.

Koolhydraten: zorgen voor energie en zijn de brandstof van het lichaam. Veel mensen denken dat je van koolhydraten dik wordt, maar dit is niet waar.

Vetten: Zorgen van het opnemen van de juiste vitamines en het regelen van een juiste hormoonhuishouding. Veel mensen denken dat je van vetten dik wordt, maar dit is niet waar.

Alle macronutriënten hebben dus hun eigen taak en het heeft geen zin om meer van het ene te nemen dan van het ander. Zo zal je niet extra spiermassa krijgen als je teveel eiwitten binnenkrijgt. Wij helpen mensen online om de juiste indeling te krijgen met hun macronutriënten. 

Op ons Youtube kanaal kan je nog veel meer oefeningen en uitvoeringen zien. Hier delen wij ook video’s die te maken hebben met training, voeding, stress en slaap.

In onze kennisbank kan je erg veel artikelen vinden over training, voeding, slaap en stress. Wij streven er naar om onze kennisbank zo vaak mogelijk te updaten. Ook delen wij op ons blog allerlei artikelen die te maken hebben met het krijgen of hebben van een fitte leefstijl.

Als jij bepaalde fitness termen of artikelen graag zou willen zien kan je ons altijd een berichtje op social media sturen.

Dit kan via Facebook of Instagram, ook kan je reageren onder één van de blogs.

Inhoudsopgave