< Alle onderwerpen
Print

Koolhydraten

Wat zijn koolhydraten?

Suiker, zetmeel en vezels zijn vormen van koolhydraten in onze voeding. Ze zorgen voor energie en zijn een soort van brandstof voor het lichaam.

Voorbeelden van koolhydraten:

  1. Pasta
  2. Brood
  3. Aardappelen
  4. Havermout

Word je er dik van?

Je wordt er zeker niet dik van. Ze geven je energie gedurende de dag. Je wordt alleen zwaarder door een calorieoverschot. Niet door een bepaald product.

Moet je minder koolhydraten eten tijdens het afvallen?

Om af te vallen heb je niet minder koolhydraten nodig. Je valt af door een calorietekort. Wel is het vaak makkelijker om te zakken in koolhydraten. Je eiwitten en vetten blijven zowel tijdens het aankomen of afvallen vaak gelijk.

Op ons Youtube kanaal kan je nog veel meer oefeningen en uitvoeringen zien. Hier delen wij ook video’s die te maken hebben met training, voeding, stress en slaap.

In onze kennisbank kan je erg veel artikelen vinden over training, voeding, slaap en stress. Wij streven er naar om onze kennisbank zo vaak mogelijk te updaten. Ook delen wij op ons blog allerlei artikelen die te maken hebben met het krijgen of hebben van een fitte leefstijl.

Als jij bepaalde fitness termen of artikelen graag zou willen zien kan je ons altijd een berichtje op social media sturen.

Dit kan via Facebook of Instagram, ook kan je reageren onder één van de blogs.

Inhoudsopgave