Hoe kunnen we helpen?

< Alle onderwerpen
Print

Isometrisch

Wat is isometrisch?

Isometrisch is een beweging waarbij een spier op dezelfde plek blijft. Ter voorbeeld kan je een bicep curl nemen. Als je de dumbbell gebogen op dezelfde plek op spanning houdt spreek je van een isometrische spanning. Naast isometrisch heb je ook nog een excentrische en concentrische beweging. 

Voordelen van isometrisch trainen:
  • Lage belasting op je gewrichten.
  • Je hebt vaak weinig gewicht nodig.
  • Het risico op blessures voor je lichaam is kleiner.
  • Versterken van je stabiliserende spieren.
  • Het verhoogt je maximale kracht.

Is isometrisch trainen effectief?

Zeker. Isometrisch trainen wordt vaak gebruikt om mobiliteit en stabiliteit te verbeteren of bijvoorbeeld bij een blessure. Met een isometrische beweging kan je veel extra spanning brengen op je spieren terwijl de belasting op je gewrichten relatief blijft. Dit is dus ook een handige beweging om bijvoorbeeld je training mee af te sluiten of eens als variatie toe te passen in je training. Door de isometrische beweging blijft de spier ook constant op spanning waardoor je een flinke spanning in die bepaalde spiergroep kan gaan voelen terwijl je hem niet beweegt. Een combinatie tussen isometrische en dynamische bewegingen is erg effectief.

Op ons Youtube kanaal kan je nog veel meer oefeningen en uitvoeringen zien. Hier delen wij ook video’s die te maken hebben met training, voeding, stress en slaap.

In onze kennisbank kan je erg veel artikelen vinden over training, voeding, slaap en stress. Wij streven er naar om onze kennisbank zo vaak mogelijk te updaten. Ook delen wij op ons blog allerlei artikelen die te maken hebben met het krijgen of hebben van een fitte leefstijl.

Als jij bepaalde fitness termen of artikelen graag zou willen zien kan je ons altijd een berichtje op social media sturen.

Dit kan via Facebook of Instagram, ook kan je reageren onder één van de blogs.

Inhoudsopgave