Hoe kunnen we helpen?

< Alle onderwerpen
Print

Eiwitten

Wat zijn eiwitten?

Eiwitten zijn een voedingsstof en bouwstof. Er zijn dierlijke en plantaardige vormen. Ze zijn erg belangrijk voor krachttraining. Ze zorgen ervoor dat je spieren optimaal kunnen herstellen en opbouwen. 

Voorbeelden van dierlijke eiwitten:

  1. Eiwitpoeder, voorbeeld: GF Hydro Whey
  2. Vlees
  3. Vis
  4. Magere kwark

Voorbeelden van plantaardige eiwitten:

  1. Soya
  2. Peulvruchten
  3. Noten
Hoeveel eiwit moet je innemen?

Als je aan krachttraining doet wordt het aangeraden om tussen de 1.6-2.0 gram eiwit per lichaamsgewicht per dag te nemen. Als je dierlijke vormen van eiwit neemt kan dit oplopen tot maximaal 2.2 gram eiwit per lichaamsgewicht per dag.

Eiwitrijke recepten

Zoals je weet zijn eiwitten dus erg belangrijk voor spieropbouw en spierherstel. Het kan soms nog lastig zijn om makkelijke en snelle eiwitrijke recepten te maken/vinden. We hebben daarom 4 makkelijke eiwitrijke recepten voor jou gemaakt die wij zelf ook gebruiken en delen met onze leden.

Op ons Youtube kanaal kan je nog veel meer oefeningen en uitvoeringen zien. Hier delen wij ook video’s die te maken hebben met training, voeding, stress en slaap.

In onze kennisbank kan je erg veel artikelen vinden over training, voeding, slaap en stress. Wij streven er naar om onze kennisbank zo vaak mogelijk te updaten. Ook delen wij op ons blog allerlei artikelen die te maken hebben met het krijgen of hebben van een fitte leefstijl.

Als jij bepaalde fitness termen of artikelen graag zou willen zien kan je ons altijd een berichtje op social media sturen.

Dit kan via Facebook of Instagram, ook kan je reageren onder één van de blogs.

Inhoudsopgave