Hoe kunnen we helpen?

< Alle onderwerpen
Print

Cutten

Wat is cutten?

Cutten is een term die vaak gebruik wordt in de fitness wereld. Het betekent dat je zoveel mogelijk spiermassa wilt behouden/opbouwen en zoveel mogelijk vet wilt verliezen. Met cutten hanteer je een calorietekort met jouw voeding. Dit houdt in dat je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je nodig het. Het kan ook zeker zwaar zijn en de nadelen van extreem droog zijn ook best wel groot.

Voordelen van cutten:

  1. Je spieren worden zichtbaarder.
  2. Je ziet er vaak ‘beter’ uit.
  3. Vaak heb je meer zelfvertrouwen tijdens het cutten.

Nadelen van cutten:

  1. Je energie level kan erg laag zijn.
  2. Soms ben je moe.
  3. Minder kracht voor jouw workout.
  4. Je kan meer honger hebben.

Hoe weet je of je moet bulken of cutten?

Als jij jouw lichaam nog redelijk dun vindt en je wilt jouw spiermassa vergroten zou ik kiezen voor een lange periode van bulken. Als jij je vet wilt verlagen en je spieren wilt laten uitkomen dan kan je eventueel kiezen voor cutten. Het belangrijkste is dat jij kiest voor wat jij wilt. Als je hier hulp mee wilt kan je altijd kijken naar onze online hulp.

Op ons Youtube kanaal kan je nog veel meer oefeningen en uitvoeringen zien. Hier delen wij ook video’s die te maken hebben met training, voeding, stress en slaap.

In onze kennisbank kan je erg veel artikelen vinden over training, voeding, slaap en stress. Wij streven er naar om onze kennisbank zo vaak mogelijk te updaten. Ook delen wij op ons blog allerlei artikelen die te maken hebben met het krijgen of hebben van een fitte leefstijl.

Als jij bepaalde fitness termen of artikelen graag zou willen zien kan je ons altijd een berichtje op social media sturen.

Dit kan via Facebook of Instagram, ook kan je reageren onder één van de blogs.

Inhoudsopgave