Hoe kunnen we helpen?

< Alle onderwerpen
Print

Creatine

Wat is creatine?

Creatine is een lichaamseigen stof die betrokken is bij de energievoorziening van je spieren. lever en alvleesklier synthetiseren creatine uit verschillende aminozuren, wat resulteert in de aanmaak van één tot twee gram creatine per dag. Daarnaast komt creatine je lichaam binnen via voedingsmiddelen, zoals vlees en vis. Supplementen kunnen dus erg goed helpen om net alles goed on point te krijgen en maximaal resultaat te behalen.

Voordelen van creatine

  • Zorgt voor extra kracht in de sportschool
  • Kan zijn dat je extra herhalingen kunt uitvoeren
  • Kans op meer vetvrije massa
  • Betere prestaties op conditioneel gebied
  • Weerbaarder tegen uitdroging
  • Het kan bijdragen aan een beter geheugen

Zelf raden wij een monohydraat versie aan.

Hoeveel gram creatine moet je per dag nemen?

5 gram creatine per dag is meer dan zat en meer zal ook niet helpen. Deze 5 gram kan je op elke dag nemen. Dus ook op rustdagen en andere dagen dat je niks met sport doet.

Heb je een oplaad fase nodig?

Je hebt geen oplaad fase nodig. Vaak is dit een marketingtruc zodat jij meer zult innemen en sneller een nieuw potje nodig hebt. 5 gram per dag is dus wat wij aanraden.

Welke nemen wij zelf?

Onze GF Complete Creatine nemen wij zelf. Dit is een monohydraat vorm met de dunste poedervorm die er is. Hierdoor wordt het goed opgenomen door het lichaam en behaal je het maximale resultaat.

Op ons Youtube kanaal kan je nog veel meer oefeningen en uitvoeringen zien. Hier delen wij ook video’s die te maken hebben met training, voeding, stress en slaap.

In onze kennisbank kan je erg veel artikelen vinden over training, voeding, slaap en stress. Wij streven er naar om onze kennisbank zo vaak mogelijk te updaten. Ook delen wij op ons blog allerlei artikelen die te maken hebben met het krijgen of hebben van een fitte leefstijl.

Als jij bepaalde fitness termen of artikelen graag zou willen zien kan je ons altijd een berichtje op social media sturen.

Dit kan via Facebook of Instagram, ook kan je reageren onder één van de blogs.

Hieronder kan je een video bekijken over onze GF Complete Creatine.

YouTube video

Inhoudsopgave