Hoe kunnen we helpen?

< Alle onderwerpen
Print

Burn out

Wat is een burn out?

Als je te lang last hebt van stress en je lichaam er niet meer van kan herstellen, kun je een burn out krijgen. Het hoeft niet altijd van het werk te komen, maar dit is wel vaak door het werk of een combinatie van verschillende dingen. Je hersenen zijn flexibel. Sporten en bewegen kan heel goede helpen om te herstellen van burn out.

Wat kan helpen tegen een burn out?
  • Sporten
  • Mediteren
  • De juiste voeding
  • Relaxen
  • Meer en effectiever slapen
Hoe kan je het gaan aanpakken als je gaat trainen?

Zorg voor voldoende herstel tussen twee trainingen. Als het even weer goed gaat willen mensen gelijk van stapel lopen. Dit is vaak een grote valkuil. Blijf kleine stapjes maken zodat je lichaam aan de belasting kan wennen. Luister dus goed naar je lichaam ook al is dat soms lastig als je last hebt van een burn out. De juiste begeleiding kan hierbij erg helpen. Deze persoon kan je dan stimuleren, maar ook remmen als dit nodig. Sporten kan je ook veel gelukshormonen geven waardoor je langzaam weer de oude persoon wordt. Zorg ervoor dat je het sporten voor altijd in je ritme houdt.

Op ons Youtube kanaal kan je nog veel meer oefeningen en uitvoeringen zien. Hier delen wij ook video’s die te maken hebben met training, voeding, stress en slaap.

In onze kennisbank kan je erg veel artikelen vinden over training, voeding, slaap en stress. Wij streven er naar om onze kennisbank zo vaak mogelijk te updaten. Ook delen wij op ons blog allerlei artikelen die te maken hebben met het krijgen of hebben van een fitte leefstijl.

Als jij bepaalde fitness termen of artikelen graag zou willen zien kan je ons altijd een berichtje op social media sturen.

Dit kan via Facebook of Instagram, ook kan je reageren onder één van de blogs.

Inhoudsopgave