Hoe zet je meer stappen op een dag?

Hoe zet je meer stappen op een dag?

Wil jij weten hoe je makkelijker meer stappen zet op een dag?

In deze blog leg ik uit hoe je meer stappen op een dag kunt zetten.

Veel mensen zijn tegenwoordig bezig met stappen zetten. Uiteraard wandelen mensen al honderden jaren, maar mensen willen steeds meer bijhouden wat ze echt doen. Stappen zetten heeft veel voordelen en daarom zijn mensen er ook steeds intensiever mee bezig. Dit is ook zeker nodig want stilzitten is het nieuwe roken. Je zit tegenwoordig bijna overal stil. Zo zit je stil op je werk, achter het stuur en daarna weer op de bank. Een goede verhouding tussen stilzitten en bewegen is erg belangrijk. Door op een paar dingen te letten kan jij veel meer stappen zetten op een dag. Dit kan ook zorgen voor extra resultaat met jouw doelen, maar ook tot verbetering van jouw prestaties op het werk. Lopen wordt nog onderschat qua verbetering voor jouw gedachtes. Eventjes lekker in het bos wandelen kan zorgen voor veel voordelen.

Hieronder een paar voordelen van meer stappen/wandelen:

  1. Het kan de algemene gezondheid verbeteren. Door te bewegen krijg je een betere bloedsomloop en is het goed voor de gewrichten om te bewegen.
  2. Het is goed voor de mentale gezondheid. Bewegen is goed voor jouw en je gedachtes. Tijdens het lopen kan je situaties reflecteren of juiste even aan helemaal niks denken.
  3. Meer daglicht zien. Dit is erg belangrijk. Zo krijg je ook je portie vitamine D binnen.
  4. Het kan ondersteunend werken bij het afvallen. Als je meer beweegt kan je meer eten. 
  5. Een effectieve manier van bewegen. Met stappen zetten verbrand je tussen de 300 en 500 kcal per uur.

Dit waren een paar voordelen, maar hoe zet je nou meer stappen op een dag?

1. Houd je stappen bij.

Door een inzicht te hebben in wat je precies doet, kan je er ook meer op gaan letten. Je kan pas dingen veranderen als je bewust bent van hoeveel stappen je zet. Stappen bijhouden kan tegenwoordig op verschillende manieren. Zo kan het met je telefoon, maar ook met een activity tracker. Hiermee krijg je een inzicht in wat je allemaal doet op een dag. Zo kan je met onze GF Activity Tracker PRO+ bijvoorbeeld alles meten wat je wilt. Door te weten hoeveel stappen je wilt zetten, kan je ook een doel voor jezelf zetten. 

stappen-zetten-op-een-dag-blog

2. Loop vaker in plaats van fietsen of met de auto.

De auto wordt vaak genomen vanuit gemak. Uiteraard als je echt ergens ver vanaf woont is het lastig om te lopen, maar je kan wel vaker de benenwagen nemen in plaats van de auto. Zo kan je een kleine boodschap lopend doen of een keertje naar jouw sportschool lopen. 

3. Start vroeg met stappen.

Hoe eerder je start, hoe eerder je meer stappen hebt. Als jij de dag lekker start met een wandeling of jouw hond uitlaat kan je al gelijk een x aantal stappen behalen. Dit is een goed begin van de dag en je kan even lekker wakker worden. Probeer dit ook in je routine te krijgen. Als je dit vaker oefent zal het een gewoonte worden. 30 minuten wandelen kan al een erg groot verschil geven op het stappen totaal van jouw dag. 

4. Ga eens wandelend vergaderen/bellen.

Als je iets anders doet tijdens het wandelen zal je soms niet eens door hebben dat je aan het stappen bent. Door deze afleiding zet je snel meer stappen en je bent ook nog effectief bezig. Je kan natuurlijk ook eens met je collega’s afspreken om te vergaderen tijdens het wandelen of natuurlijk kan je oortjes in doen en bellen tijdens het wandelen. Probeer creatief te bedenken hoe jij makkelijker aan meer stappen kunt komen. Natuurlijk kan je ook met collega’s in jouw pauze even lekker gaan wandelen. Probeer dit dagelijks toe te voegen aan jouw routine.

stappen zetten op een dag

5. Doe een sport.

Meestal beweeg je veel tijdens een sport. Als je bijvoorbeeld voetbalt zal je al veel stappen zetten. Doordat je dit waarschijnlijk ook leuk vindt (anders doe je het niet) zal het makkelijker zijn om te bewegen. Natuurlijk kan je dit ook met vrienden doen zonder dat je zelf op voetbal zit. Maar deze stappen zijn makkelijk te behalen.

6. Ga samen met iemand lopen.

Samen lopen is natuurlijk gezelliger en je hebt misschien meer een houvast om vaker te gaan lopen. Als je bijvoorbeeld met elkaar afspreekt dat je elke week gaat lopen zal je makkelijker een routine creëren. Als je samen loopt zal je vaak ook eerder de tijd vergeten en gaat het allemaal wat sneller. Ook kan je eventuele leuke routes uitzoeken die jullie samen kunnen lopen.

7. Doe mee met stappen challenges.

Met onze leden doen wij vaak uitdagingen waarbij je jezelf uitdaagt. Als jij een extra doel of uitdaging hebt zal het vaker makkelijker zijn om jezelf hier toe te zetten. Ook als jij andere mensen serieus ziet doen, word je zelf meer gemotiveerd om ervoor te gaan. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren, maar plezier en uitdaging helpt erg als stimulans.

Hoe zet je meer stappen op een dag blog

8. Neem de trap.

Dit is misschien een inkoppertje, maar de trap nemen in plaats van de lift kan erg helpen om meer stappen te zetten. Als je een paar keer de trap neemt op een dag kan dit erg helpen om meer stappen te krijgen.

9. Parkeer de auto verder van je bestemming af.

Als je meer stappen wilt zetten kan het handig zijn om je auto eens iets verder van je bestemming af te parkeren. Hierdoor heb je wat extra stappen. Zo kan je de auto en het stappen wat combineren.

stappen zetten op een dag blog julius giavarra

10. Ga winkelen of doe een uitstapje.

Dit is er misschien één die je niet elke dag kan toepassen, maar tijdens zulke uitstapjes zet je wel veel stappen. Door een stad wandelen is vaak leuk en interessant. Jouw stappen zullen dan ook makkelijker omhoog gaan. 

Nu je weet hoe je meer stappen op een dag kunt zetten. kan je aan de slag om jouw doelen te gaan behalen. Als jij nog een vraag hebt kan je deze hieronder stellen of mij een bericht sturen op Facebook of Instagram

Related Posts

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.