Hoe kan je de juiste voedingskeuzes maken als je een druk leven hebt?

Hoe kan je de juiste voedingskeuzes maken als je een druk leven hebt?

Wil jij weten hoe je de juiste voedingskeuzes kunt maken als je een druk leven hebt?

Tegenwoordig heeft iedereen het druk. Hoewel ik zelf vind dat druk ook deels een gevoel is en vaak ontstaat door een niet zo goede planning en time management is het wel iets waar veel mensen last van hebben. Doordat mensen het voor hun gevoel druk hebben komen dingen zoals eten vaak op laag pitje. Hierdoor maken ze vaak snel en keuzes die niet in lijn staan met hun doel. Dit is zonde, want zelfs als je het druk hebt kan je je doelen behalen. Hieronder ga ik je een paar tips geven hoe jij de juiste voedingskeuzes kunt als je een druk leven hebt.

1. Bereid je voeding voor.

Dit is misschien niet het leukste om te doen. Maar hierdoor hoef je geen keuzes meer te maken op momenten dat je ergens anders mee bezig bent. Een goede voorbereiding is ook wel het halve werk. Zo kan je van alles maken en hoef je niks snel uit de kantine te grijpen. Hierdoor kunnen jouw doelen prima realistisch blijven. Een planning kan in het algemeen erg veel rust in je hoofd brengen. Voeding preppen kan je bijvoorbeeld de avond ervoor doen of 1 keer per week op een zondag. Doordat je dit eventueel afweegt weet je ook precies wat en hoeveel je eet. Dit kan ook erg handig zijn als je bijvoorbeeld veel onderweg bent, zoals een vrachtwagen chauffeur. Vaak stoppen deze even bij het benzine station om iets te halen. Dit is vaak een snelle keuze en daardoor niet altijd in lijn met jouw doel. Ook krijg je hierdoor extra verleidingen om iets te halen wat jij eventueel niet wilt. Ook kan het zelf voorbereiden geld schelen, omdat eten buiten de deur halen toch vaak een stuk duurder is.

Hieronder een paar tips om makkelijk je voeding voor te bereiden:

 • Koop grote hoeveelheden in zo kan je zo mooi verdelen over de week (vaak ook goedkoper)
 • Varieer met groentes en wissel bijvoorbeeld elke week af met iets anders
 • Koop bakjes waar je alles in kunt bewaren. Zo kan je deze bakjes eventueel thuis of op het werk in de koelkast zetten
 • Voeg lekkere kruiden toe. Doordat je het zelf maakt kan je precies bepalen wat je gaat eten en hoe je het gaat maken 

2. Leg een voorraad klaar op je werk.

Als je niet zo een chef kok bent of niet van te voren wilt klaar maken kan je ook een voorraad met ‘juiste’ voedingsproducten op het werk neerleggen. Dit is een prima oplossing en zo heb je altijd iets te eten. De juiste producten bestaan natuurlijk niet echt, maar het is altijd fijn als je kunt eten wat je wilt eten.

Zo kan je denken aan:

 • Rijstwafels
 • Snack tomaatjes
 • Appels
 • Bananen
 • Maaltijdsalades
 • Kwark 
 • Ander soort fruit

3. Stel prioriteiten.

Uiteindelijk kan je allemaal opzoek naar allemaal tips, maar is het vooral belangrijk dat je je lichaam goed verzorgd. Je hebt maar 1 lichaam. Vaak gaan mensen pas hier iets aan doen als ze iets krijgen of hebben. Maar goede voeding en beweging kan zorgen voor preventief te handelen. Hierdoor krijg je helemaal niks en kan je maximaal presteren. Veel mensen onderschatten ook de impact van voeding en beweging op hun prestaties op de werkvloer. Door hiermee bezig te zijn kan je je vaak veel beter en langer focussen en concentreren. Ik heb dit al vaker gezegd, maar fulltime werken kan best topsport zijn. Zeker als je veel taken hebt en veel prestaties wilt leveren zal je lichaam gewoon in goede staat moeten zijn. De keuzes die je dus ook maakt met betrekking tot voeding en training is ook prioriteiten stellen voor jezelf. Zorg ervoor dat je een ritme zoekt die bij jou past. 

4. Praat er met je collega’s over.

Dit klinkt misschien raar, maar je collega’s zijn vaak de personen die gedeeltelijk hetzelfde ritme kunnen hebben als jou. Vraag hoe zij het doen en hoe zij het aanpakken. Hierdoor krijg je misschien nieuwe inzichten en kunnen jullie elkaar eventueel stimuleren om er aan te werken. Op je werk breng je toch heel veel tijd door en er zullen vast ook andere mensen/collega’s zijn die eraan willen werken.

5. Laat je boodschappen bezorgen.

Als jij voor je gevoel geen tijd hebt om naar de winkel te gaan kan je uiteraard jouw boodschappen laten bezorgen. Hierdoor kan je alsnog goede keuzes maken en zorgen dat het eten naar jou komt in plaats van jij naar het eten. Hierdoor bespaar je tijd en kan je deze energie eventueel aan iets anders besteden.

druk leven blog

6. Handige snacks.

Ik gaf net al aan dat je een voorraad op je werk kunt hebben, maar het is ook fijn als je onderweg bent dat je snel iets kunt eten. Dit kan bijvoorbeeld een reep of een stuk fruit zijn. Deze kan je dan in je tas meenemen of in de auto klaar leggen. Hierdoor maak je alsnog keuzes die passen bij jouw doel. Door deze patronen aan te nemen zal je het eten ook iets meer kunnen loslaten en kan je je meer focussen op andere dingen die voor jou nog meer prioriteit hebben.

Hieronder een paar voorbeelden van handige snacks:

 • Eiwitreep
 • Snelle Jelle/Vlugge Japie
 • Appel
 • Banaan
 • Snack a Jacks

nicholas transformatie

Als jij maximale resultaten wilt behalen met jouw lichaam dan is een goed plan van aanpak erg belangrijk. Ons team heeft een manier van online coaching ontwikkeld waardoor jij samen met ons op afstand jouw doel kunt behalen.

Conclusie

Prioriteiten stellen voor jezelf is dus erg belangrijk. Je hebt maar 1 lichaam en die moet je goed verzorgen. Door de handige tools zoals je maaltijd voor te bereiden in te plannen zal je meer rust in je hoofd krijgen en zal je geen lastige keuzes hoeven te maken als je druk bent. Zo kan je dus makkelijker de juiste voedingskeuzes maken.

Nu jij weet hoe je de juiste voedingskeuzes kunt maken als je een druk leven hebt. Kan je aan de slag om jouw doelen te gaan behalen. Als jij nog een vraag hebt kan je deze hieronder stellen of mij een bericht sturen op Facebook of Instagram. In onze GF Academy kan je nog meer leren over training, voeding, stress en slaap. Dit is de nummer 1 plek om meer te leren over deze onderwerpen.

Related Posts

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.