De nadelen van extreem droog zijn

De nadelen van extreem droog zijn

Ben jij benieuwd naar alle nadelen van extreem droog zijn?

In deze blog ga ik jou de nadelen van extreem droog zijn uitleggen.

Als eerst gaan wij het hebben over droog zijn in het algemeen.

Wat is droog zijn?

Droog zijn betekent in fitness termen dat je een laag vetpercentage hebt en je spieren goed zichtbaar zijn. Vooral mannen willen vaak droog zijn en dan natuurlijk in de zomer wil je over het strand of festival lopen om je harde werk van het jaar te laten zien aan anderen. Extreem droog zijn is ook extreem zwaar en soms een ongezond proces wat mensen vaak niet beseffen. Daarom leg ik al de nadelen van extreem droog zijn uit.

nadelen van extreem droog zijn giavarrafitness
1. Je hebt vaak weinig energie.

Voeding geeft energie. Als je minder eet omdat je droog bent/wilt worden zal je gaan merken dat jouw energie omlaag gaat. De voeding voor en na je training wordt dus ook steeds belangrijker. Hierdoor kan je net dat beetje energie krijgen waardoor je de workout goed kan uitvoeren. Hoe droger je bent, hoe belangrijker de timing van voeding is.

Naast voeding is slapen natuurlijk ook erg belangrijk voor energie. Slapen zorgt ervoor dat je hersteld en dat je batterij weer is opgeladen voor een nieuwe dag. Tijdens het droog zijn/worden slaap je vaak minder goed omdat je ook minder eet. Minder energie hebben komt heel vaak voor als je extreem droog bent. Als je ook nog een fysiek fulltime job hebt kan dit best lastig zijn om vol te houden. Vaak heb jij je energie nodig voor meer dan alleen je training. Ook voor je werk, gezin en andere dingen.

nadelen droog zijn

2. Je raakt sneller geïrriteerd. 

Als je extreem droog bent kan je vaak minder hebben. Je bent sneller geïrriteerd en je wilt vaak zo min mogelijk mensen om je heen hebben. Vaak gaat het om de kleinste dingen en kan je omgeving hier best last van hebben. Zeker als jij je opeens anders gedraagt dan normaal. Ik zou dan ook aanraden als je echt extreem droog wilt worden laat het dan ook je omgeving weten, dat je de komende tijd wat minder leuk/blij kan reageren.

3. Je libido is vaak erg laag.

Naast het sporten heb je zoals ik al zei vaak weinig energie voor andere dingen. Je libido is dan ook lager. Je hebt nergens meer zin in en wilt het liefst de hele dag op de bank liggen. Weet dus waar je aan begint en het gaat zeker zwaar worden, maar als jij een doel voor ogen hebt is het altijd goed om jezelf uit te dagen.

droog zijn giavarrafitness

4. Het is niet gezond.

Veel afvallen is niet altijd gezond, uiteraard als je een te hoog gewicht hebt is het wel gezond om af te vallen. Je kan gezondheidsproblemen gaan krijgen als je extreem droog bent. Zo kan je weerstand drastisch verlagen en kan je sneller ziek worden. Je lichaam heeft minder vet, hierdoor kan je het in de winter dus vaak extra koud hebben. Je brengt dus deels je gezondheid in gevaar als je te extreem afvalt en droog bent. Uiteraard zijn er ook mensen die dit wel goed kunnen volhouden omdat hun leven hierop is afgestemd. Vergelijk jezelf nooit met een ander, maar kijk altijd naar je eigen situatie.

extreem droog zijn giavarrafitness
5. Vaak een tekort aan vitamines en andere voedingsstoffen.

Als je in een calorietekort zit geef je je lichaam minder dan het nodig heeft. Hierdoor kan je ook sneller een tekort krijgen in bijvoorbeeld je innames van vitamines of eiwitten. Tijdens het droog zijn is het dus super belangrijk om dit eventueel aan te vullen met supplementen. Zelf gebruik ik voor mijn eiwit inname de GF Hydro Whey omdat deze maar liefst 29,4 gram eiwit heeft per schep. Als je andere verschijnselen begint te krijgen is het dus goed om te gaan kijken naar jouw voedingspatroon en vitamine inname. 

Wat ik jou zou aanraden is dat jezelf afvraagt tot hoe ver je wilt gaan. Doe je het bijvoorbeeld voor een vakantie, fotoshoot of wedstrijd dan zit er vaak een einddatum aan waar je naar toe kunt werken, maar als je dit niet hebt is het nog lastiger om vol te houden en waarschijnlijk niet handig om te blijven behouden. Uiteraard als jij een extreem lichaam wilt dan moet je extreme acties ondernemen. Daarom is dit ook vaak niet lang vol te houden.

Rhashdith is samen met ons online coaching programma extreem droog geworden en heeft toen zichtbare buikspieren gekregen door heel goed op zijn voeding en training te letten. 

rhashdith-resultaat-giavarrafitness

6. Je moet steeds meer doen.

Als je aan het afvallen bent zal jouw lichaam steeds wennen aan jouw verbranding en inname. Je caloriebehoefte wordt dus ook steeds lager. Hierdoor moet je steeds meer doen om nog meer resultaat te behalen. Dit kan je doen door of minder te eten of door meer te gaan bewegen. Bij bewegen zou ik manieren zoeken waarbij je wel calorieën verbrandt maar niet te intensief hoeft te bewegen. Denk hierbij aan wandelen. Zelf loop ik minimaal 20,000 stappen per dag. Soms kan het lastig zijn om nog minder te gaan eten omdat je waarschijnlijk al niet veel eet. Bewegen is vaak iets makkelijker en zeker als je het redelijk laagdrempelig houdt.

Zelf zou ik dus goed kijken naar jouw eigen situatie. Als jij jezelf nog wat te dun vindt ga dan zeker voor een lange tijd aankomen. Als je een keer echt tot het maximale wilt gaan dan kan je zeker extreem droog gaan. Zorg ervoor dat je goed de voor- en nadelen voor jezelf in kaart brengt, waardoor je echt weet waar jij het voor doet. 

Nu jij de nadelen van extreem droog zijn weet kan je aan de slag. Als jij nog een vraagt heb kan je deze hieronder stellen of mij een bericht sturen op Facebook of Instagram.

Ook heb ik een nog uitgebreidere video gemaakt over de nadelen van extreem droog zijn. Deze kan je hier beneden bekijken.

YouTube video
I”]

Related Posts

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.