8 voordelen van het gebruik van creatine

8 voordelen van het gebruik van creatine

Ben jij benieuwd naar 8 voordelen van het gebruik van creatine?

Creatine is tegenwoordig 1 van de bekendste supplementen in de fitnessindustrie. Is dit terecht? Ja en nee. Veel mensen denken dat creatine een magische werking heeft waardoor alles in een stroomversnelling gaat en je binnen 20 dagen 20 kg spiermassa erbij hebt. Dit is helaas niet waar. Wel is creatine 1 van de meest onderzochte supplementen en zeker 1 van de supplementen die kunnen helpen voor meer resultaat. In deze blog gaan wij alles bespreken over creatine en krijg jij 8 voordelen van het gebruik van creatine te weten.

Wat is creatine?

Creatine is een lichaamseigen stof die betrokken is bij de energievoorziening van je spieren. lever en alvleesklier synthetiseren creatine uit verschillende aminozuren, wat resulteert in de aanmaak van één tot twee gram creatine per dag. Daarnaast komt creatine je lichaam binnen via voedingsmiddelen, zoals vlees en vis. Supplementen kunnen dus erg goed helpen om net alles goed ‘on point’ te krijgen en maximaal resultaat te behalen.

Welke creatine raden wij aan?

Onze GF Complete Creatine nemen wij zelf. Dit is een monohydraat vorm in de dunste poedervorm die er is. Hierdoor wordt het goed opgenomen door het lichaam en behaal je het maximale resultaat. Het beste moment om creatine in te nemen is bij het ontbijt omdat je dan net een nachtelijke vast hebt gehad of na het trainen in combinatie met eiwitten en of koolhydraten. Zo kan je denken om bijvoorbeeld een shake te nemen met creatine en eiwitpoeder. Zo zou je de GF Hydro Whey en GF Complete Creatine perfect kunnen combineren. Hier zou je eventueel een banaan of havermout aan kunnen toevoegen voor een perfecte opname van stoffen.

Heb je een oplaad fase nodig bij creatine?

Dit is niet perse nodig. Op veel verpakkingen staat er dat je moet beginnen met 20 gram per dag om dit op te laden. Voor veel mensen is een hoeveelheid van 3-5 gram per dag meer dan genoeg. Het enige wat zou kunnen als je in het begin meer neemt is dat je iets sneller de voordelen ervan merkt, maar dit is zeker niet perse nodig.

Is nemen creatine hetzelfde als anabolen?

Nee. Creatine is een lichaamseigen stof die het lichaam dus ook zelf aanmaakt. Ook zit er in voeding creatine. Creatine kan wel een anabolische werking hebben. Dit betekent dat het kan bijdragen aan meer groei/resultaat.

Nu je meer weet over wat creatine is en doet. Ga ik je hieronder 8 voordelen van het gebruik van creatine uitleggen.

1. Kan helpen bij meer spiermassa.

Creatine kan bijdragen aan het krijgen van meer spiermassa. Creatine kan er voor zorgen dat je jezelf net iets meer kunt pushen waardoor je meer spierscheurtjes in je spieren kunt creëren. Als je dit combineert met de juiste voeding, rust en trainingsintensiteit kan dit zorgen voor meer spiermassa.

2. Het kan ervoor zorgen dat je iets sterker bent.

Door je creatine aan te vullen, kun je de creatine voorraad vergroten. Waardoor je lichaam meer energie krijgt voor je training. Dit kan resulteren in meer kracht tijdens je training. Je moet hierbij niet denken aan tientallen kilo’s, maar eerder aan een paar extra herhalingen.

3. Kan zorgen voor een beter uithoudingsvermogen.

Creatine kan bijdragen aan een beter uithoudingsvermogen. Het kan er voor zorgen dat de vo2 max wordt verhoogd waarmee het lichaam zuurstof effectiever kan gebruiken. Creatine is dus ook aan te raden voor duur-sporters, bijvoorbeeld voetballers. Als je voetbalt in combinatie met krachttraining is dit al helemaal ideaal en zorgt creatine voor een win-win situatie.

Als jij opzoek bent naar hulp met jouw voeding en training kunnen wij jou helpen om de gewenste resultaten te behalen. Samen met ons team hebben wij een online coaching methode ontwikkeld die jou perfect kan helpen.

4. Kan de hersenfunctie verbeteren.

Creatine speelt een belangrijke rol bij de gezondheid en het functioneren van de hersenen. Onderzoek toont aan dat je hersenen een aanzienlijke hoeveelheid ATP nodig hebben bij het uitvoeren van moeilijke taken. Vlees is de beste voedingsbron van creatine. Vegetariërs hebben hierdoor vaak een lager gehalte.

5. Het is erg makkelijk in te nemen.

Creatine is erg makkelijk in te nemen en daardoor ook erg handig. Als je creatine op een consistente basis inneemt kan dit al snel ervoor zorgen dat je de voordelen ervan gaat merken. 

Is het erg als je een keer je creatine vergeet?

Nee, maar het kan wel handig zijn om een vast moment te vinden om dit in te nemen. Zoals hierboven beschreven zouden wij het innemen bij het ontbijt na een nachtelijke vast of na het trainen in combinatie met eiwitten en of koolhydraten. Het makkelijkste voor jezelf is dus om het op een moment te nemen dat je het niet snel vergeet. 

6. Kan vermoeidheid verminderen.

Creatine supplementen kunnen ervoor zorgen dat je minder vermoeid bent. Door het gebruik van creatine zou het kunnen zijn dat je hersenen worden voorzien van meer zuurstof en het dopamine gehalte te verhogen.

7. Je lichaam kan er voller gaan uitzien.

Sommigen mensen zien dit eventueel als een nadeel, maar het vocht dat je van creatine dat je gaat vasthouden, gaat vaak in de spieren zitten. Hierdoor kan het zijn dat je spieren er voller uitgaan zien. Dit is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Je hoeft dus niet erg bang te zijn om iets van extra gewicht aan te komen. Dit is alleen vocht dat in de spieren gaat zitten.

8. Je spieren verzuren minder snel. 

Dit heeft natuurlijk ook weer een beetje te maken met het langer kunnen volhouden, maar het is mooi meegenomen als je spieren minder snel verzuren. Hierdoor kan je dus langer doorgaan en zorgen voor nog

Conclusie

Creatine kan dus erg bijdragen om het maximale uit jou zelf te halen. Ook is het verder helemaal veilig en is het een lichaamseigen stof.

Nu jij 8 voordelen van het gebruik van creatine weet. Kan je aan de slag om jouw doelen te gaan behalen. Als jij nog een vraag hebt kan je deze hieronder stellen of mij een bericht sturen op Facebook of Instagram. In onze GF Academy kan je nog meer leren over training, voeding, stress en slaap. Dit is de nummer 1 plek om meer te leren over deze onderwerpen.

Related Posts

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.