7 voordelen van het gebruik van eiwitpoeder

7 voordelen van het gebruik van eiwitpoeder

Ben jij benieuwd naar 7 voordelen van het gebruik van eiwitpoeder?

Shakes, shakes en nog eens shakes. Eiwitpoeder is enorm bekend in zowel de fitness wereld als daar buiten. Toch zijn er nog veel misvattingen over. Deze zullen wij ook bespreken in deze blog. Naast misvattingen heeft het gebruik van eiwitpoeder ook erg veel voordelen en vooral is het ook een product dat makkelijk te gebruiken is. In deze blog gaan we alles bespreken over eiwitpoeder en kan je gelijk zien of het handig voor jou is. Ook zal ik hieronder 7 voordelen van het gebruik van eiwitpoeder uitleggen.

Wat is eiwitpoeder?

Het meest gebruikte eiwitpoeder wordt gemaakt van wei, ook wel whey genoemd. Whey is restproduct wat overblijft bij de productie van kaas. Om van melk kaas te kunnen maken, wordt melk gestremd. Bij dit proces komt het bijproduct wei vrij wat zo bijzonder populair onderdeel van eiwit shakes. Wanneer het water wordt onttrokken van het weivloeistof verandert het in weipoeder.

Waarom zou je eiwitpoeder nemen?

Eiwitpoeder is puur een aanvulling op jouw voedingspatroon. Dus als je of moeite hebt met het behalen van je eiwitdoel of als je het vooral makkelijker wilt maken is eiwitpoeder perfect. Eiwitpoeder is geen maaltijdvervanger maar kan je wel perfect verwerken in bestaande maaltijden. Zo kan je het verwerken in bijvoorbeeld:

  • Je kwark: extra veel eiwitten
  • Smoothie: banaan, diepvriesfruit, eiwitpoeder en bijvoorbeeld water
  • Met melk of water nemen
  • Of kan je er verschillende baksels mee maken
  • In je koffie verwerken

Hier kan je: 4 makkelijke eiwitrijke recepten vinden.

Wat is de beste eiwitpoeder om te nemen?

Veel mensen zijn opzoek naar eiwitpoeder, maar zien dan vaak zoveel verschillende varianten waardoor ze niet weten welke ze moeten nemen.

Hieronder een paar voorbeelden van verschillende soorten eiwitpoeder:

  1. Whey eiwit concentraat. Deze eiwit is de meest gebruikte vorm van whey. Dit komt vaak door de betaalbaarheid. Hij is vaak wat dikker en lastig te mengen met andere dingen.
  2. Whey eiwit isolaat. Deze vorm is whey is vaak een stuk dunner en bevat vaak nog iets meer eiwitten en minder koolhydraten. Deze whey is wordt snel opgenomen. Klik hier om alle smaken te bekijken! 
  3. Vegan protein. Deze vorm van eiwitten is perfect als je geen dierlijke eiwitten wil binnenkrijgen. Deze wordt steeds populairder.

De beste eiwitpoeder om te nemen is dus vooral om te kijken waar jij naar opzoekt bent qua prijs en kwaliteit. Als je echt opzoek bent naar de beste/meest effectieve eiwitpoeder dan zouden wij die van ons aanraden.

Waarom is eiwit isolate zo effectief?

Bij niet iedereen is deze vorm van eiwitten bekend en daarom een beetje extra uitleg. Whey isolaat wordt meerdere keren gefilterd waardoor het extra dun is en perfect voor het lichaam is om op te nemen. Het geeft hierdoor mensen ook veel minder buik en maag klachten als bij andere eiwitpoeders. Het is dus een hele goede keuze als je de beste en meeste effectieve vorm van eiwitten wil binnenkrijgen. Onze hydro bevat maar liefst 27 gram eiwit per schep.

Nu jij iets meer informatie hebt over een aantal soorten eiwit is het tijd voor een aantal voordelen waarom jij eiwitpoeder als aanvulling zou kunnen gebruiken in jouw voedingpatroon.

1. Het is gemakkelijk.

Op je voeding letten en bezig zijn met sporten en alles wat daar bij komen kost al veel tijd, moeite en energie. Een beetje hulp is dan bijna altijd wel welkom. Eiwitpoeder maakt het vooral een stuk makkelijker om jouw eiwitdoel op dagelijkse basis te behalen. Natuurlijk is vast voedsel erg belangrijk, maar als jij op een ‘druk’ moment even snel 30+ gram eiwit naar binnen kan tikken is dat alleen maar makkelijk.

2. Het is effectief.

Snel en makkelijk dat is waar veel mensen van houden. Uiteraard je uit een vol bakje kwark ook 40-50 gram eiwit halen, maar gaat dit veel sneller. Ook krijg je door eiwitpoeder een complete eiwitbron binnen waardoor het ook nog eens super effectief is.

3. Het is makkelijk te verwerken in producten.

Hierboven had ik het er al over, maar eiwitpoeder kan je heel makkelijk verwerken in jouw gerechten waardoor je nog makkelijker eiwitten binnenkrijgt. Zo kan je je kwark extra smaak geven of een lekker baksel eiwitrijk maken. Het is dus perfect om te mengen met andere producten. Wel moet je hierbij oppassen dat je hiervoor een dunne variant gebruikt anders kan het niet zo lekker zijn. Onze GF Hydro Whey is perfect om met van alles te gebruiken.

Als jij opzoek bent naar hulp met jouw voeding en training kunnen wij jou helpen om de gewenste resultaten te behalen. Samen met ons team hebben wij een online coaching methode ontwikkeld die jou perfect kan helpen.

4. Draagt bij met spieropbouw en herstel.

Van een shake word je niet gespierder, maar wel als je altijd je eiwitdoel behaald in combinatie met de juiste andere belangrijke facetten. 1 shake zal je leven dus niet veranderen, maar wel als je hierdoor makkelijker je eiwitdoel op dagelijkse basis haalt. 

5. Handig te gebruiken bij het afvallen.

Om af te vallen is een calorietekort het belangrijkst, maar makkelijke supplementen kunnen hier zeker bij helpen. Als je in een tekort zit krijg je vaak van bepaalde voedingsstoffen te weinig binnen. Dit kan je dan perfect aanvullen met supplementen zoals eiwitpoeder. Zeker als je een goede variant hebt kan je erg veel eiwitten binnenkrijgen en bijvoorbeeld geen of bijna geen vet en koolhydraat. Hierdoor kan je je macronutriënten op een effectieve manier aanvullen.

6. Het is een relatief goedkope eiwitbron.

Veel mensen denken dat eiwitpoeder erg duur is maar bijna nergens anders vind je een zo pure vorm van eiwitten. Het is letterlijk een zak met alleen maar eiwit. Het lijkt daardoor op voorhand vaak duur, maar probeer zoveel eiwit maar eens uit de supermarkt te halen voor dezelfde prijs. Dit is bijna niet mogelijk.

7. Eiwitten kunnen zorgen voor een verzadigd gevoel.

Ondanks dat je dit vaak drinkt kan het alsnog een verzadigd gevoel geven. Uiteraard zal een dikkere substantie zoals kwark meer vullen, maar eiwitten geven in het algemeen een verzadigd gevoel. Verzadigd zijn is 1 van de belangrijkste dingen bij het afvallen. Ook zeker om het afvallen goed vol te houden. 

Conclusie

Eiwitpoeder is een hele makkelijke en effectieve manier om jouw dagelijkse eiwitten aan te vullen en daardoor makkelijker jouw eiwitdoel te behalen. Zie het niet als magisch middel of als maaltijdvervanger.

Nu jij 7 voordelen van het gebruik van eiwitpoeder weet. Kan je aan de slag om jouw doelen te gaan behalen. Als jij nog een vraag hebt kan je deze hieronder stellen of mij een bericht sturen op Facebook of Instagram. In onze GF Academy kan je nog meer leren over training, voeding, stress en slaap. Dit is de nummer 1 plek om meer te leren over deze onderwerpen.

Related Posts

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.