5 tips om deze zomer makkelijker een sixpack te behalen

5 tips om deze zomer makkelijker een sixpack te behalen

Ben jij benieuwd naar 5 tips om deze zomer makkelijker een sixpack te behalen?

In deze blog lees je 5 tips om deze zomer makkelijker een sixpack te behalen. Tegenwoordig willen veel mensen (vaak mannen) een sixpack hebben. Sommige lukt dit heel makkelijk, maar voor andere is het iets wat onwerkelijk lijkt. Wist je dat iedereen een sixpack heeft? Alleen bij sommigen is het laagje vet net wat meer als bij een ander. Vaak richting de zomer willen mensen droog trainen zodat hun spieren in de zomer zo zichtbaar mogelijk zijn. De buikspieren zijn hier vaak het belangrijkst bij. Niet voor iedereen, maar met huidige beeld van social media wordt dit vaak benadrukt. Wat niet altijd even goed is, maar het is zeker goed om jezelf eens uit te dagen om het maximale uit jezelf te halen. Een paar dingen gaan vaak fout bij het krijgen van een sixpack, dit gaan we allemaal bespreken in deze blog. Hoe jij om een makkelijkere manier een sixpack kunt behalen.

Uiteindelijk hoe makkelijker, hoe beter. Maar je moet niet verwachten dat het vanzelf komt. In deze blog ga ik je 5 tips geven hoe je makkelijker een sixpack kunt behalen.

Hoe krijg je een sixpack?

Zoals ik net al zei heeft iedereen een sixpack. Alleen deze zit vaak verstopt onder een laagje vet. Een sixpack heb je dus eigenlijk altijd al. Alleen veel mensen hebben een relatief hoog vetpercentage. Bij mannen is dit vaak bij een vetpercentage van 10% (ligt er ook aan waar je vet plaatselijk is opgeslagen). Bij vrouwen is dit vaak rond 18% vetpercentage. Er zijn dus een paar dingen belangrijk als je zichtbare buikspieren wil hebben.

  1. Je moet je vetpercentage verlagen tot een punt dat ze zichtbaar worden. Dit kan je doen door in een calorietekort te zitten. Je kan in een calorietekort zitten door of minder calorieën te eten of te drinken. Of door meer calorieën te verbranden. Op onze site kan je een schatting vinden van hoeveel calorieën jij moet binnenkrijgen. Ik wil mijn caloriebehoefte berekenen.
  2. Genoeg spiermassa zal helpen om je spieren op een hoger vetpercentage al zichtbaarder te hebben. Door dus meer spiermassa op te bouwen kan het zijn dat je buikspieren bij een hoger vetpercentage al meer zichtbaar blijven. Door je buikspieren zelf te trainen kunnen ze groter worden. Dit kan dus zeker voordelig zijn en meer kans geven dat ze goed zichtbaar worden bij een lager vetpercentage.

Nu je weet hoe je een sixpack moet krijgen is het tijd voor 5 tips om deze zomer makkelijker een sixpack te behalen. 

1. Voeg extra beweging toe aan je dagelijkse leven.

Dit klinkt vanzelfsprekend, maar voor veel mensen valt hier veel winst te pakken. Veel kleine beetjes zorgen voor een groot verschil en zo kan het ook met cardio werken. Ook als je dit in je dagelijkse ritme verwerkt kan het vaak voelen alsof het niet extra veel moeite kost en daar gaat het uiteindelijk om. Dingen doen die minder moeite kosten zijn vaak iets makkelijker in je huidige ritme toe te passen. Hieronder een paar voorbeelden van wat je zou kunnen doen.

  1. Lopen naar je werk/school in plaats van met de bus of auto.
  2. Je auto iets verder parkeren van de plek waar je heen moet.
  3. Een hond nemen.
  4. Alle korte momentjes lopend doen zoals een kleine boodschap bij de supermarkt.

Als jij opzoek bent naar hulp met jouw voeding en training kunnen wij jou helpen om de gewenste resultaten te behalen. Samen met ons team hebben wij een online coaching methode ontwikkeld die jou perfect kan helpen.

transformatie iwan giavarrafitness

2. Stel je eten uit tot een later moment.

Dit kan bij verschillende mensen anders uitpakken. Als je later eet op een dag dan heb je vaak meer calorieën over voor de rest van de dag. Hierdoor kan het makkelijker zijn om er niet over heen te gaan. Ik zou dit perse iedereen aanraden, maar het is wel een handige methode om af en toe toe te passen.

In welke situaties zou dit handig kunnen zijn?

  1. Als jein de ochtend niet heel actief bent kan dit super handig zijn.
  2. Wanneer je een kantoorbaan hebt dan heb je vaak minder energie nodig in de ochtend.
  3. Als je naar een restaurant gaat of een bbq hebt in de avond.
  4. Wanneer je in de avond een drankje wil doen.

Wanneer zou ik het niet doen?

Deze methode zou ik niet perse dagelijks toepassen, maar eerder een methode of af en toe te passen. Ik zou dit eventueel niet toepassen als je een hele actieve baan hebt waar je in de ochtend erg actief bent. Dan heb je vaak enige energie nodig om de dag door te komen. Uiteraard zou je het dan alsnog een keer kunnen toepassen. Maar is het vaak niet aan te raden.

3. Eet genoeg fruit en groente.

Het allerbelangrijkste voor een sixpack is dus de voeding en niet krachttraining of cardio. De dingen die je dus dagelijks eet hebben het meeste invloed of je wel of geen sixpack krijgt. Groente en fruit zijn perfect voor je als je weinig calorieën wil binnenkrijgen, maar ook om jezelf een vol gevoel te geven. Als je een vol gevoel hebt is het vaak makkelijker om het afvallen/cutten vol te houden. Als je dit dus goed in je voedingspatroon verwerkt is het weer een stuk makkelijker om in dit tekort te blijven waardoor je vetpercentage gaat dalen.

4. Zorg voor ‘intense’ krachttraining.

Voor sommige is dit misschien voor vanzelfsprekend, maar sommige mensen gaan als ze gaan afvallen/cutten opeens heel anders trainen. Dit is alleen niet de bedoeling. Je moet in principe op dezelfde manier trainen als wanneer je aan het bulken bent. Probeer dus nog steeds progressive overload toe te passen en jezelf uit te dagen. Dan kan je zelfs tijdens het cutten nog steeds spiermassa opbouwen.

5.  Drink genoeg water.

Water drinken is erg belangrijk voor het lichaam. Veel mensen vergeten dit nog vaak. Ook vult water je goed waardoor het ook goed kan helpen bij het afvallen/cutten. Zeker als je veel beweegt is het belangrijk dat je je watergehalte goed aanvult want je transpireert natuurlijk meer als je aan het bewegen bent. 

Conclusie

Een sixpack krijgen is dus in theorie erg simpel, maar in de praktijk toch vaak wat lastiger. Deze tips zou je kunnen toevoegen in je huidige ritme om deze zomer makkelijker een sixpack te behalen.

Nu jij 5 tips om deze zomer makkelijker een sixpack te behalen weet. Kan je aan de slag om jouw doelen te gaan behalen. Als jij nog een vraag hebt kan je deze hieronder stellen of mij een bericht sturen op Facebook of Instagram. In onze GF Academy kan je nog meer leren over training, voeding, stress en slaap. Dit is de nummer 1 plek om meer te leren over deze onderwerpen.

Related Posts

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.