10 tips voor een succesvolle transformatie

10 tips voor een succesvolle transformatie

Wil jij weten hoe je een succesvolle transformatie kunt maken?

In deze blog geef ik 10 tips voor een succesvolle transformatie. Veel mensen willen transformeren, maar ook weer niet. Nieuwe dingen doen is voor de meeste mensen lastig en daarom veranderen ze ook vaak niet. Het kan ook zijn dat ze bijvoorbeeld geen geduld hebben of een goede aanpak. In deze blog gaan wij alles bespreken zodat jij een succesvolle transformatie kunt maken.

1. Zet een persoonlijk doel.

Dit lijkt makkelijker dan het is. Hier begint het allemaal mee. De meeste hebben als doel om af te vallen of om wat spieren bij te komen. Dit kan ook samen, maar dat moet dan wel met een hele goede aanpak. Een doel moet je altijd voor jezelf zetten, toch doen veel mensen dit niet altijd. Je moet bijna altijd van binnen uit gemotiveerd zijn als je succesvol wilt transformeren. Want dan pas ga je doorzetten als je eigenlijk niet meer wilt. Er zijn verschillende soorten van motivatie. 

  1. Intrinsieke motivatie. Dit is de motivatie die je van binnen uit krijgt. Dit betekent dat je iets echt zelf wilt en alles er voor wilt doen om dit te behalen. Dit is het belangrijkste omdat niemand gaat jouw lichaam transformeren, dat moet je zelf doen. Als jij iets echt doet voor jezelf en het lukt kan er een gevoel van trots zijn ontstaan omdat jij het allemaal zelf hebt gedaan. Ook als je iets van binnen uit doet ben je vaak creatiever en wil je nog meer oplossingen vinden om zo goed mogelijk te transformeren. Dit soort motivatie kan dus eigenlijk niet ontbreken voor een succesvolle transformatie.
  2.  Extrinsieke motivatie. Je krijgt motivatie vanuit een externe bron. Zo kan je motivatie krijgen van bijvoorbeeld een filmpje of een vriend. Hierdoor heb jij er voor even ook zin in. Vaak is dit van korte duur en als er iets gebeurd, haak je vaak snel af. Dit helpt dus bijna nooit voor een lange termijn verandering omdat je het op dat moment nog niet echt wilt. Uiteraard kan dit uiteindelijk ook veranderen en kan je alsnog vanuit jezelf willen veranderen.

Is motivatie belangrijk?

Motivatie is vooral wat je laat beginnen, maar niet wat ervoor zorgt dat jij je doel behaald. Motivatie is iets wat komt en gaat. Niemand heeft altijd zin om te trainen of op zijn eten te letten. Discipline is hiervoor belangrijk en als je echt je doel wilt behalen zal je bepaalde acties moeten ondernemen die in lijn staan met jouw doel. Als je wel gemotiveerd bent is het uiteraard super fijn, maar niemand is altijd gemotiveerd. Als je dit in je achterhoofd houdt is het vaak al iets makkelijker om door te gaan als het niet zo makkelijk gaat. 

Succesvol transformeren giavarrafitness

2. Een goede aanpak hebben.

Bij elk doel hoort een andere aanpak. Elk persoon is ook verschillend. Een persoonlijke aanpak zal altijd beter helpen bij jou. Omdat dit echt gericht is op jouw niveau, doel en wat jij fijn vindt. Veel mensen hebben vaak het gevoel dat ze maar wat doen, dit zorgt vaak voor ‘matig’ resultaat. Zorg er dus voor dat je een aanpak hebt die aansluit op jouw doelen. Er is niks vervelender dan je voor 100% inzetten en maar 50% resultaat krijgen, je wilt je tijd zo goed mogelijk benutten. Transformeren gaat dan misschien niet altijd even snel, maar met een goede aanpak kan je zo jaren besparen. 

transformatie iwan giavarrafitness

Als jij maximale resultaten wilt behalen met jouw lichaam dan is een goed plan van aanpak erg belangrijk. Ons team heeft een manier van online coaching ontwikkeld waardoor jij samen met ons op afstand jouw doel kunt behalen.

3. Doorzettingsvermogen.

Dit is een punt waar het toch regelmatig fout gaat. Dit komt doordat de aanpak die ze hanteren vaak niet vol te houden is. Volhouden is 1 van de belangrijkste dingen voor een duurzame transformatie. Voor een korte periode kan je zeker een ‘extreme’ aanpak hebben, maar op lange termijn gaat dit je opbreken. Het is makkelijker om door te zetten als je kleine stapjes neemt. Door een goede en rustige aanpak te hebben zal zowel jij als je lichaam minder last hebben van de verandering en kan jij je rustig aanpassen naar een ‘nieuwe leefstijl’. Dit is ook het meest effectief omdat jij er dan je hele leven profijt van kunt hebben. 

Doorzetten is dus niet altijd makkelijk.  Iedereen vindt het makkelijk om door te gaan als het goed gaat, maar wat doe jij als het niet goed gaat? Resultaat wordt vaker behaald zodra jij doorgaat op de wat moeilijkere momenten.

Hier is vaak de intrinsieke motivatie weer belangrijk. Kijk soms even terug ‘waarom’ je het doet en wat je allemaal al hebt bereikt. Als je bezig bent met het proces vergeet je af en toe terug te kijken en oog te houden op de situatie.

transformeren giavarrafitness

4. Geduld.

Bijna niemand heeft geduld en dit is logisch. Je wilt liever nog vandaag dan morgen je droomlichaam. Het liefst moet alles zo snel mogelijk veranderen. Door vertrouwen in jouw aanpak te hebben kan je vaak meer geduld creëren. Niks veranderd snel. Relativeren kan hier erg belangrijk in zijn. Je weet eigenlijk dat het nooit snel genoeg zal gaan dus geniet ook van het proces en leer kleine stapjes te maken. Elk stapje is meestal een stap in de goede richting.

5. Doe het samen.

Samen veranderen kan zeker helpen tijdens het proces van transformeren. Uiteraard zoals ik al aangaf is intrinsieke motivatie belangrijk om je doel te behalen. Samen sta je simpelweg sterker dan alleen en op de lastige momenten kan dit er juist voor zorgen dat jij doorgaat waar je normaal zou stoppen. 

10 tips om te transformeren

6. Schakel hulp in.

Veel mensen proberen eerst zelf te transformeren en dat is begrijpelijk. Je wilt alles zelf uitvinden en denkt dat het allemaal lukt in je eentje. Dit is uiteraard mogelijk, maar vaak maak je dan fouten die je eigenlijk had kunnen voorkomen. Dit is niet erg, maar als je iets alleen doet zal je er rekening mee moeten houden dat het veel meer tijd gaat kosten. Als je hulp inschakelt kan degene die jou helpt je behoeden om de fouten die hij/zij heeft gemaakt niet te maken. Hierdoor kan jij jezelf extreem veel tijd besparen en sneller transformeren.

7. Beloon jezelf af en toe.

Werken richting een beloning kan zorgen voor extra doorzettingsvermogen. Zo kan je bepaalde mini-doelen voor jezelf zetten richting jouw ‘eind’ doel. Belonen is belangrijk zodat je ook even stil staat bij wat je allemaal aan het bereiken bent. De grote valkuil met belonen kan zijn dat je jezelf opeens voor elk klein dingetje gaat belonen waardoor je vooruitgang niet meer zo gaat als je voor ogen hebt. Doe het dus ook niet te vaak en maak duidelijke afspraken met jezelf.

10 tips voor een transformatie

8. Ontspan af en toe.

Tijdens het proces van transformeren ben je vaak zo bezig met het behalen van meer resultaat dat je af en toe vergeet om te rusten. Een goede verhouding tussen rusten en sporten is erg belangrijk om door te kunnen blijven gaan met jouw doelen. Zonder rust en ontspanning zal je bijna nooit succesvol jouw doel behalen. Jouw lichaam wilt vaak vechten tegen verandering. Zorg ervoor dat jij jouw lichaam de rust geeft die het nodig heeft zodat jij weer klaar bent voor inspanningen die nog gaan komen. Als jij beter rust, zal je ook meer resultaat behalen.

9. Houd je vooruitgang bij.

Zorg ervoor dat jij bijhoudt wat je doet. Zowel in foto’s als met jouw training en voeding. Zoals ik al aangaf is zomaar iets doen vaak niet effectief voor jouw resultaat. Het is begrijpelijk dat je het lastig vindt om in het begin foto’s te maken van jouw huidige situatie omdat dat de reden is dat je graag wilt veranderen. Foto’s en progressie bijhouden kan ook zorgen voor meer doorzettingsvermogen tijdens het proces omdat je echt verschil gaat merken en dit bij hebt gehouden. Zelf ga je dit niet altijd meer zien omdat je er zowat de hele dag mee bezig bent. 

10. Let niet alleen op fysieke progressie.

Tijdens het transformeren is iedereen vaak gefocust op het verschil van cijfertjes of hoe je eruit ziet in de spiegel. Natuurlijk is dit belangrijk, maar vergeet niet de andere dingen die een transformatie kan meebrengen. Zo kan je veel meer zelfvertrouwen krijgen door mentale progressie en kan je heel anders in het leven gaan staan als je succesvol veranderd. Gedragsverandering is daarom bijna altijd nodig bij mensen die nog niet weten hoe ze moeten veranderen. Dit is dan vaak ook de eerste stap tot een succesvolle verandering. Je kan pas lichamelijk veranderen als jij er mentaal klaar voor bent.

Conclusie

Een succesvolle transformatie is dus voor iedereen mogelijk, maar makkelijk is het niet. Als je echt wilt kan jij ook veranderen, maar dit zal niet zonder slag of stoot gaan. Zorg ervoor dat jij dus duidelijk weet wat je echt wilt en dat jouw ‘praatjes’ in lijn liggen met jouw daden.

Nu jij 10 tips weet om een succesvolle transformatie te maken. Kan je aan de slag om jouw doelen te gaan behalen. Als jij nog een vraag hebt kan je deze hieronder stellen of mij een bericht sturen op Facebook of Instagram

Hieronder kan je een geweldige transformatie zien van een lid (Iwan) van ons die in een 1 jaar meer dan 31kg is afgevallen en zijn gewenste sixpack heeft gehaald. Bekijk hem ter inspiratie.

YouTube video

 

Related Posts

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.