10 tips om op vakantie in shape te blijven

10 tips om op vakantie in shape te blijven

Wil jij weten hoe je op vakantie in shape kunt blijven?

In deze blog ga ik je uitleggen hoe je op vakantie in shape kunt blijven, uiteraard is het niet raar als je dit niet wilt en dat je gewoon wilt ‘genieten’. Dit is een eigen keuze, maar ik weet dat veel mensen wel in shape willen blijven, maar het soms lastig vinden om te combineren. In shape blijven op vakantie kan lastig zijn door de verleidingen die je om je heen zijn of door het gezelschap waar jij mee bent. Ook heb je niet altijd op vakantie alles bij de hand om hetzelfde ritme als thuis te volgen. Hieronder tips die jij kunt gebruiken als jij in shape op vakantie wilt blijven.

1. Zorg voor een hotel of camping met sportschool.

In mijn ogen is het super fijn om even kort te trainen op vakantie. Ik zelf ben fan van een actieve vakantie waarin ik veel beweeg. Hierdoor is het voor mij ook totaal niet moeilijk om in shape te blijven. Het grootste verschil op vakantie is vaak dat je een stuk meer gaat eten en drinken en een stuk minder gaat bewegen. Als je een sportschool bij jouw hotel of camping hebt kan je even kort in de ochtend trainen en daarna genieten van je dag. Als je ook even traint zal je meer kunnen eten en zal je je ook goed voelen omdat je hebt getraind. Het is ook oprecht leuk om op nieuwe plekken te trainen. Zo kom je eens in nieuwe sportscholen en kan dit zorgen voor extra motivatie om op vakantie te trainen.

2. Train minder dan je normaal doet en verander je schema.

Als je überhaupt wilt trainen op vakantie kan je er voor kiezen om minder te gaan trainen dan normaal. Als je bijvoorbeeld normaal 6 keer traint kan je nu 2/3 x fullbody trainen. Hierdoor train je alle spiergroepen als nog. En heb je niks te vrezen.

in shape op vakantie

3. Sla 1 grote maaltijd over.

Of je lichaam achteruit gaat op vakantie ligt vooral aan hoeveel calorieën je eet en drinkt. Als je 1 maaltijd niet neemt kan dit erg schelen. Zo kan je bijvoorbeeld of je ontbijt of lunch overslaan. Hierdoor bespaar je calorieën en kan je deze makkelijker verdelen in grotere porties over de rest van de dag.

4. Huur een fiets in plaats van auto of scooter.

Als je veel wilt eten en drinken, kan je dat doen. Hier zou je dan eventueel extra beweging tegenover kunnen stellen. Als je een auto of scooter huurt zal je vaak minder bewegen. Een fiets is super leuk om de omgeving mee te verkennen en tegelijkertijd beweeg je extra. Hierdoor kan je weer wat meer eten of drinken. 

5. Ga veel zwemmen.

Zwemmen is perfect en lekker om in beweging te blijven. Zwemmen is zowel goed voor je spieren als voor extra te bewegen. Vaak is het ook top voor wat afkoeling en beweeg je onbewust best veel. Doe bijvoorbeeld een leuk spelletje in het water of ga baantjes trekken .

in shape op vakantie

6. Drink geen calorieën.

Op vakantie zijn de verleidingen vaak groter dan normaal. Hierdoor eet je gewoon snel meer en vaak ook iets meer qua calorieën. Het kan handig zijn om je inname van drinken te beperken. Zeker als je niet onnodig calorieën wilt binnenkrijgen. Hieronder een paar handige voorbeelden:

  1. Water
  2. Cola-zero
  3. Crystal clear
  4. Spa Rood
  5. Slimpie (limonade)

7. Voeg geen extra sauzen toe (vooral gele).

Als je meer gaat eten kan het handig zijn om op de extra toevoegingen zoals saus te letten. Extra saus kan zorgen voor veel extra calorieën. Hierdoor kan het zorgen dat je net te veel binnenkrijgt. Dit geldt vaak vooral voor gele sauzen en minder voor rode sauzen. Deze bevatten vaak een stuk minder calorieën. 

hoe blijf je in shape op vakantie

8. Eet bij elke maaltijd groente en/of fruit.

Op een vakantie bestemming kan het handig zijn om bij elke maaltijd groente en of fruit te nemen. Dit vult je lichaam enorm en zal je honger gevoel vaak sneller afnemen. Zo is watermeloen super lekker, bevat dit ook weinig calorieën en kan je er flink vol van zitten. Watermeloen is dus een win-win situatie op vakantie. Doe dit ook vooral alleen als je echt in shape wilt blijven, als je dit niet wilt is het ook prima, maar verwacht dan wel iets van schade op je lichaam.

9. Eet genoeg eiwitten (zeker ook als je niet gaat trainen).

Als je even niet wilt trainen op vakantie is dit prima. Jouw lichaam zal niet zomaar spieren gaan afbreken, maar het bijhouden van je voeding is wel erg belangrijk om geen schade op te lopen. Zo is vooral het behalen van jouw eiwitdoel erg belangrijk en probeer dit dan ieder geval te behalen met vlees, kwark, eiwitpoeder of bijvoorbeeld vis. Niet trainen is soms wel even goed om tot rust te komen. Zeker als je weken/jaren lang achter elkaar hebt getraind zonder rust. Je kan best wat cumulatieve vermoeidheid hebben opgebouwd na al die tijd serieus trainen. Dit houdt in dat je door de weken/jaren heen veel kleine pijntjes hebt kunnen krijgen omdat je je lichaam maar bleef belasten. Dit voel je dan vaak bijvoorbeeld in je schouders, ellebogen of bijvoorbeeld onderrug.

vakantie blog shape

10. Zorg voor makkelijke eiwitbronnen.

Bij vakantie hoort ook een beetje gemak, vind ik. Jouw fitte leefstijl moet niet teveel moeite kosten om te onderhouden en zeker niet op vakantie. Op vakantie kan het soms best lastig zijn om makkelijk eiwitrijke producten te vinden. Daardoor kan bijvoorbeeld eiwitpoeder erg makkelijk zijn. Dit kan je overal mee naar toe nemen. Onze GF Hydro Whey bevat bijvoorbeeld al 29,4 gram eiwit per schep. Hierdoor kan je op extreem makkelijke wijze jouw eiwitdoel op vakantie behalen.

transformatie iwan giavarrafitness

Als jij maximale resultaten wilt behalen met jouw lichaam dan is een goed plan van aanpak erg belangrijk. Ons team heeft een manier van online coaching ontwikkeld waardoor jij samen met ons op afstand jouw doel kunt behalen.

Conclusie

1-2 weekjes vakantie zullen jouw shape dus niet extreem laten veranderen tenzij je echt helemaal niet beweegt en erg veel drinkt en eet. Daar tegenover kan je dus eventueel meer bewegen en iets van trainen doen. Zorg dus voor een mooie balans en doe vooral wat jij graag wilt. Iedereen wilt dit graag anders invullen. Geniet vooral op jouw eigen manier.

Nu jij weet hoe op vakantie in shape te blijven. Kan je aan de slag om jouw doelen te gaan behalen. Als jij nog een vraag hebt kan je deze hieronder stellen of mij een bericht sturen op Facebook of Instagram

Related Posts

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.