10 tips om je energieker te voelen

10 tips om je energieker te voelen

Ben jij op zoek naar 10 tips om je energieker te voelen?

In deze blog geef ik jou 10 tips om je energieker te voelen.

Energie hebben is erg belangrijk om te hebben. Als je energie hebt kan je allerlei dingen doen. Toch merken veel mensen dat ze vaak weinig energie hebben. Dit kan aan veel verschillende dingen liggen. Ook zijn dit vaak veel onbewuste dingen die je dagelijks doet waardoor je minder energie hebt voor de belangrijke dingen. Natuurlijk is voor iedereen iets anders belangrijk, maar in deze blog zal ik jou tips geven die ervoor kunnen zorgen dat jij je energieker voelt en aandacht geeft aan de ‘juiste’ dingen.

Hieronder 10 tips om je energieker te voelen.

1. Zorg voor een goed slaappatroon.

Slaap is de basis voor alles. Als je genoeg en kwalitatief goed slaapt sta je al met 1-0 voor.

Hieronder enkele voordelen als je goed slaapt:

  • Betere prestaties
  • Meer resultaat
  • Beter herstel
  • Minder honger gevoel
  • Betere verzadiging
  • Meer energie

Dit zijn enkele voordelen die goede slaap jouw kan geven. Er wordt vaak aangeraden om tussen 7-9 uur te slapen. Het gaat hierbij niet alleen om de lengte, maar ook om de kwaliteit van slapen. Zorg voor weinig afleiding van andere prikkels zoals helder licht of te veel geluid. Dit kan al helpen om beter in slaap te blijven. Onderschat dus niet de kracht van goede slaap en zorg er ook voor dat je probeert elke dag rond dezelfde tijd gaat slapen. Hierdoor weet jouw lichaam op een gegeven moment wanneer het bedtijd is. Vaak zie je dat mensen in het weekend een ander ritme hebben als  doordeweeks. Probeer dit zo min mogelijk te hebben zodat je goed in jouw ritme blijft. Dit zal je ook energiek laten voelen omdat je lichaam begrijpt wat je doet.

10 tips om je energieker te voelen blog giavarrafitness

2. Doe je training in de ochtend.

Training in de ochtend kan zorgen voor zowel een mentale als fysieke boost zorgen. Na een training kunnen er gelukshormonen vrij komen waardoor je goed de dag start. Als je tip 1 en 2 dus al doet kan dit zorgen voor een enorm verschil in energie. Trainen geeft ook vaak veel energie, het kost niet alleen energie. Zelf ben ik ook een ochtend trainer en ik zou nooit meer wat anders willen. Uiteraard moet het wel passen in jouw ritme of dat jij het erin wilt laten passen natuurlijk. Maar als het kan, zou ik het zeker eens uitproberen.

3. Scrol niet te veel door social media.

Je zal misschien denken dat dit helemaal geen energie kost, maar veel mensen besteden hier zoveel tijd aan waardoor ze ook vaak negatief worden beïnvloedt. Social media kan zorgen voor veel prikkels die jou niet altijd goed doen. Zelf ben ik een voorstander van produceren op social media in plaats van consumeren. Hierdoor zit ik er alleen op als ik post of plaats. Bepaal jouw belangrijke taken en zorg ervoor dat jezelf niet teveel laat afleiden door teveel kleine dingen.

4. Omring jezelf met positieve mensen.

Negatief ingestelde personen kosten vaak veel energie. Hierdoor verdeel je jouw energie niet goed genoeg. Als jij je omringt met positieve mensen zal jij zelf ook positiever worden. Positief zijn geeft eigenlijk altijd van zelf ook positieve energie.

5. Zorg voor genoeg vitamines.

Vitamines kunnen jouw energie niveau ondersteunen en jouw vermoeidheid verminderen. Vaak kan het zijn dat als iemand zich extreem vermoeid voelt dat dit kan komen door een vitamine tekort. Dit kun je aanvullen met bepaalde supplementen, maar vaak valt er genoeg winst te behalen in een voedingspatroon. Wat groente en fruit kan sowieso geen kwaad op dagelijkse basis.

10 tips om je energieker te voelen blog

6. Zorg dat je op een ‘gezond’ gewicht bent.

Zowel overgewicht als ondergewicht kan erg invloed hebben op jouw energie niveau. Zo zal je als je te zwaar bent veel extra gewicht meeslepen, waardoor alles zwaarder is. Als je een groot calorietekort hebt zal je je ook vaak minder energiek voelen. De meeste energie zal je dus hebben op een ‘gezond’ gewicht waarbij je genoeg voedingsstoffen binnen krijgt. De juiste keuzes hierin kunnen dus ook jouw energieniveau bepalen. Zo kan het erg helpen om rond jouw trainingen veel eten te plannen zodat je dan jouw energie effectief kunt gebruiken.

7. Luister naar positieve/energieke muziek.

Vaak wordt het gebruik van muziek erg onderschat. Muziek kan ervoor zorgen dat je blij wordt en extra zin hebt om iets te gaan doen. Door muziek te luisteren kan je je dus ook energieker gaan voelen en bijvoorbeeld nog meer zin hebben om een training te gaan doen. Ook kan het luisteren naar positieve/energieke mensen invloed hebben op jou. Zoals ik net al zei hoe meer positieve gedachtes jij jezelf gunt, hoe positiever en energieker je wordt.

transformatie rick

Als je net begint met krachttraining kan het best lastig zijn om te weten wat bij jou past. Met een goede aanpak kan je super snel stappen vooruit maken en bespaar je ook vooral erg veel tijd. Ik heb met mijn online coaching programma een team van experts die jou hier mee kunnen helpen.

8. Doseer cafeïne gebruik.

Veel mensen zoeken vaak naar snelle oplossingen om meer energie te krijgen, maar jouw dagelijkse gewoontes kunnen je het meeste energie geven. Daarom zou ik hier ook het meeste aan proberen te sleutelen. 1-2 bakken koffie kunnen zeker een stimulerende functie hebben op concentratie en prestatie, maar veel mensen slaan hierin door. Hierdoor worden ze soms lui en slap van teveel cafeïne. Cafeïne blijft ook ongeveer 6 uur in je lichaam blijven door werken dus vlak voor het slapen kan het zeker niet handig zijn om te nemen omdat dit jouw slaappatroon kan gaan beïnvloeden, terwijl dit het allerbelangrijkste is voor meer energie.

9. Doe dingen die je leuk vindt.

Dit klinkt misschien erg vanzelfsprekend, maar voor veel mensen is dit toch soms wat anders. Als je veel dingen doet die je niet leuk vindt zal je hier nog meer energie aan kwijt zijn omdat je dit vaak met veel tegenzin doet. Leuke dingen doen geeft energie, dus hoe vaker je leuke dingen doet hoe meer energie je zult hebben.

10 tips om je energieker te voelen blog giavarrafitness julius

10. Drink genoeg water.

Veel mensen vergeten vaak genoeg te water drinken. Water is altijd een belangrijke bron om jouw lichaam fit en gezond te houden. Te weinig water kan zorgen voor uitdroging en ook voor moei en slapheid zorgen. Verwaarloos dit dus zeker niet.

Nu jij 10 tips om je energieker te voelen hebt. kan je aan de slag om jouw doelen te gaan behalen. Als jij nog een vraag hebt kan je deze hieronder stellen of mij een bericht sturen op Facebook of Instagram.

Related Posts

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.