10 tips om effectief terug in de sportschool te beginnen

10 tips om effectief terug in de sportschool te beginnen

Ben jij op zoek naar tips om effectief terug in de sportschool te beginnen?

In deze blog geef ik jou 10 tips om effectief terug in de sportschool te beginnen.

Het is natuurlijk weer erg fijn dat de sportschool weer opengaat. Dit geeft je meer mogelijkheden en de sportschool is ook gewoon een fijne plek om te zijn. Je bent er met gelijkstemden en mensen die graag het maximale uit zichzelf willen halen. Thuis kan dit af en toe lastig zijn. Ook thuis kan je maximale resultaten behalen, maar dit ligt dan vaak aan welke spullen je hebt. Hoe meer je hebt, hoe makkelijker het is.

Hieronder 10 tips om effectief terug in de sportschool te beginnen.

1. Begin niet te extreem.

Je hebt er natuurlijk erg veel zin in om weer te knallen in de sportschool. Een grote valkuil is vaak dat je gelijk al jouw verloren tijd wilt gaan inhalen. Dit doe je vaak door extra veel en extra lang te gaan trainen. De kunst van beginnen is weer rustig starten en opbouwen naar jouw oude niveau. Als jij direct probeert jouw oude niveau te halen gaat dit vaak mis. Je zal meer kans op blessures krijgen en vaak ook extreem veel spierpijn. Zoals je misschien al weet is spierpijn geen indicatie van vooruitgang. Wel kan het natuurlijk zijn dat je überhaupt spierpijn gaat krijgen omdat je voor een lange tijd op een andere manier hebt getraind.

10 tips om effectief terug in de sportschool te beginnen blog giavarrafitness

2. Denk aan het lange termijn.

Zoals hierboven net al aangegeven wil je waarschijnlijk al je verloren tijd inhalen. Dit gaat niet. Begin rustig en gecontroleerd. Hierdoor zal je veel meer resultaat behalen. Uiteraard hebben jouw spieren wel spiergeheugen waardoor je eventueel weer sneller terug kunt zijn op jouw niveau. Geduld is natuurlijk niet altijd het sterkste punt van de meeste, maar je zal meer resultaat behalen met rustig en gecontroleerd opbouwen.

3. Zorg voor voldoende rust.

Rusten is net zo belangrijk als trainen. Als jij nu weer naar de sportschool zal je nog meer moeten rusten omdat jij je spieren nog meer gaat belasten. Als jij wilt zorgen voor een effectief herstel zal je moeten zorgen voor voldoende rust. Ga ook zeker niet gelijk 7 keer per week naar de sportschool, maar ga net zo vaak als je eerst ging of misschien nog iets minder om goed in het ritme te komen.

10 tips om effectief terug in de sportschool te beginnen blog

4. Zorg voor de juiste voeding + supplementen.

De juiste voeding + supplementen zijn nu nog belangrijker. Jouw belasting zal wat lager liggen dan eerst omdat je met minder gewicht hebt getraind. Zowel de voeding voor en na de training gaat dus erg belangrijk zijn. Al je tekorten die je niet uit je voeding haalt kan je extra aanvullen met supplementen. Zorg dat je voldoende eiwitten inneemt. Eventueel magnesium voor het verhelpen van spierpijn en krampen.

Als voorbeeld zou je de GF Hydro Whey kunnen nemen voor maximaal herstel en spieropbouw. Een gebalanceerd voedingspatroon zal dus erg belangrijk zijn voor jouw herstel, maar ook voor jouw resultaat. Trainen is maar een klein gedeelte. Of je dus afvalt of aankomt heeft weinig tot niks met de sportschool te maken, maar vooral met jouw verbranding en inname van calorieën.

5. Doe een warming-up.

Jouw spieren kunnen iets minder belastbaar zijn dan eerst. Dit houdt in dat ze minder volume aan kunnen als eerst. Dit komt doordat ze de afgelopen tijd een andere prikkel zijn gewend. Ook al deed je eerst geen warming-up, kan het nu zeker handig zijn om deze wel te doen. Als je bijvoorbeeld je benen gaat trainen kan het handig zijn om even te fietsen. Ook kan je opwarmen met een lege stang of met lager gewicht dumbbells.

6. Doe andere oefeningen.

Hiermee bedoel ik niet dat je opeens elke dag andere dingen moet doen, maar het kan handig zijn om rustig te starten. Het is dus helemaal niet verkeerd om bijvoorbeeld wat extra machines te doen om weer de beweging onder controle te krijgen. Oefeningen kunnen nu extra zwaar zijn omdat je ze misschien voor langere tijd niet hebt gedaan. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan een leg press of hack squat dit geeft toch een hele andere spanning dan een paar air squats in jouw huiskamer. Dit kan je geleidelijk weer opbouwen. Probeer er vooral snel achter te komen wat jouw huidige belastbaarheid is zodat je dit goed en gericht kunt gaan aanpakken.

7. Zorg voor een goede aanpak.

Een goede aanpak is natuurlijk erg belangrijk, maar nu kan deze cruciaal zijn in hoe snel jij weer op niveau gaat zijn. Als je een goede aanpak hebt ga je in het algemeen natuurlijk al sneller vooruit. Als je nog twijfelt over je eigen aanpak kan het altijd handig zijn om extra hulp in te schakelen. Dit is alleen maar een investering in jezelf en zal je extra resultaat en kennis opleveren. Zeker nu de sportschool weer open is wil jij maximaal effectief aan de slag.

 transformatie rhashdith giavarrafitness

Als je net begint is het erg belangrijk dat je een goede aanpak hebt met je voeding en training. Hierdoor kan je super snel stappen vooruit maken en bespaar je ook vooral erg veel tijd. Ik heb met mijn online coaching programma een team van experts die jou hier mee kunnen helpen.

8. Zorg voor een realistisch doel.

Het hebben van een doel is erg belangrijk om gelijk effectief terug in de sportschool te beginnen. Je weet waar je het voor doet en hoe je te werk moet gaan. Alleen dit doel moet wel realistisch zijn. Als dit doel niet realistisch is kan dit vaak demotiverend werken. Als jij kleine realistische doelen voor jezelf zet zal dit vaak goed werken. Zo kan je bijvoorbeeld afspreken met jezelf dat je überhaupt 3/4 keer gaat. Dit kan erg veel zijn als je daarvoor helemaal niks deed of weinig.

10 tips om effectief terug in de sportschool te beginnen blog julius giavarra

9. Lager gewicht starten.

Net is dit al een soort van langsgekomen, maar laten wij het nog een keer benoemen. Start met minder gewicht dan je vroeger deed. Je zal niet meer resultaat behalen als je gelijk boven je maximum begint. Slow is the way to go. Als jij thuis wel zwaar kon trainen dan kan je vaak wel weer sneller jouw maximum opzoeken. Kijk dus vooral naar je eigen situatie en vergelijk deze niet met een ander.

10. Drink genoeg water.

Veel mensen vergeten vaak genoeg te water drinken. Als je weer hard aan de slag gaat kan het ook zijn dat je weer extra gaat transpireren. Het is dan belangrijk om jouw lichaam weer aan te vullen met extra water. Water is altijd een belangrijke bron om jouw lichaam fit en gezond te houden. Verwaarloos dit dus zeker niet.

Nu jij 10 tips om effectief terug in de sportschool te beginnen hebt. kan je aan de slag om jouw doelen te gaan behalen. Als jij nog een vraag hebt kan je deze hieronder stellen of mij een bericht sturen op Facebook of Instagram.

Related Posts

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.